Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

MIDK 2020 konferencia

Utolsó módosítás: 2020. január 29.

Az Eszterházy Károly Egyetem (EKE) és a Debreceni Egyetem Matematika- és Számítástudományok Doktori Iskolája rendezte meg az EKE Sárospataki Comenius Campusán a Matematika és Informatika Didaktikai Kutatások konferenciát (MIDK) 2020. január 24–26-án.

A konferencián a magyarországi és a határon túli, matematika és informatika didaktikával foglalkozó kutatók, oktatók, doktorandusz hallgatók találkoztak, beszámoltak aktuális kutatásaikról, tanácsokat adtak egymásnak, ötleteket kaptak egymástól és közös programok indítására is lehetőségük nyílt.

A konferencia résztvevői időutazást élhettek át. A neves, nagy tapasztalatú szakemberek visszarepítettek a múltba, amikor még magam is hallgató voltam és csodálattal hallgattam matematika professzoraim előadásait. Másrészt a jövőbe is előre tekinthettünk, hiszen a plenáris előadó megfogalmazta a kérdést: 'Kell-e matematika tanár 100 év múlva?'

Az előadások meghallgatása után, kötetlen beszélgetések során további ötletek, javaslatok, tanácsok cseréltek gazdát. Közös kutatási kérdések, programok tervei körvonalazódtak. Az előadásokon kívül poszterbemutatót is láthattak a résztvevők.

Hír: Wiersumné Dr. Gyöngyösi Erika

https://sarospatak.uni-eszterhazy.hu/


< Vissza