Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Miért az Eszterházy? - 2. rész

Utolsó módosítás: 2018. február 19.

Hogy mi is az az Eszterházy-érzés? Milyen nálunk a hallgatói élet, milyenek a kollégiumok, a sportélet? Az alábbiakban ezekből kaphatsz ízelítőt!

Egyetemünkön rendkívül sokszínű a szakok palettája, és ezeken a szakokon az akadémiai világ megbecsült és elismert oktatói tanítanak. Egyedülálló módon saját televízió, rádió, magazin, kutatóintézet, csillagvizsgáló, borászat, illetve országosan eredményes sportcsapatok is megtalálhatóak nálunk. A hallgatói élet is változatos, és természetesen a kultúra, szórakozás és tanulás remekül megfér egymás mellett... De nem ezektől lesz különleges eszterházysnak lenni...
Egy nagyon fontos dolog miatt különleges és egyedülálló egyetem a miénk, és ez nem más, mint az Eszterházy-érzés. Évszázados örökség ez, ami átjárja a mindennapokat, ami megteremti azt a helyzetet, hogy itt bizony nem egy Neptun-kód leszel, hanem személy, akit bizalommal és szeretettel fogadnak. Eszterházy által 250 év után is megtisztelő és felemelő érzés minden alkalommal belépni a Líceumba. Érezhető, hogy ez a fajta tudat és szellemiség köt össze minket, ez által vagyunk mi az ország egyik legnagyobb családja. :)

A hallgatói önkormányzat tevékenysége két fő feladatkör köré csoportosul, amely nem más, mint az érdekképviselet és a rendezvényszervezés. A hallgatók érdekképviseletéhez hozzátartozik az Eszterházy Károly Egyetem Szenátusában, a Kari Tanácsokban és minden hallgatói – tanulmányi, térítésekkel és juttatásokkal, fegyelmi, stb. – ügyekkel kapcsolatos bizottságban való részvétel. A rendezvényszervezés magába foglalja az EsztFesztet, a gólyatábort és a gólyabált, illetve minden olyan hagyományos és újonnan bevezetett eszterházys rendezvényt, amely erősíti és öregbíti egyetemünk közösségi és kulturális életét. Intézményünk négy campuson működik, így ehhez a különleges felépítéshez igazodik a hallgatói önkormányzat struktúrája is. Minden campus saját hallgatói önkormányzattal rendelkezik, melyek képviselőit hallgatóink saját maguk, közvetlenül választják. A campus önkormányzatok delegálják és választják meg az Egyetemi Hallgatói Önkormányzatot, az EHÖK-öt, amely ellátja az egyetemi szintű érdekképviseletet, koordinálja és segíti a campus HÖK-ök munkáját, valamint szervezi az összegyetemi programokat.
S hogy milyen a hallgatói élet? Itt belepillanthatsz!

Egyetemünkön 37 alapszakon, 14 mesterszakon, 9 felsőoktatási szakképzésen, az osztatlan tanárképzésben 80 szakpáron érhetőek el szakjaink. Ismerdd meg őket, válogass a szakleírások között!

Szeretnéd tudni, milyen nálunk a kolihelyzet, mennyiért, hol tudnál kollégiumot kapni? Nos, jó hírünk van: a négy campuson 7 kollégiumban 1600 férőhellyel várunk! A gyöngyösi, jászberényi és sárospataki campuson minden hallgatónak jut hely, de az egri campus négy kollégiumában is több mint nyolcszáz hallgatónak tudunk férőhelyet biztosítani! Pillants bele az egyik kolinkba az alábbi videón!

A tanuláson túl a magas szintű sportolási lehetőségeket is megemlíthetjük, hiszen az intézmény egyesülete, az Eszterházy Károly Egyetem Sport Club (EKESC) több olyan látványsportágban érdekelt szakosztállyal rendelkezik, amelyben az elmúlt évadokban nagyon sok szép országos eredményt ért el. Ilyen például a női kézilabda másodosztály keleti csoportjában első helyen telelő együttesünk, a szintén másodosztályú férfi vízilabdacsapatunk, vagy az EKE-Eger-KOK NB I/B-s kosárlabda gárdája. Nem saját szakosztályként ugyan, de az élvonalbeli Eger SBS Eszterházy férfi kézilabdásainál is jelen van intézményünk, a város "kirakatcsapatával" a ZF-Eger férfi és női pólósaival pedig szintén kiváló kapcsolatot ápol egy együttműködési megállapodás jóvoltából.
A versenysporton kívül természetesen a szabadidőt kedvelők számára is rengeteg lehetőséget nyújt az Eszterházy Károly Egyetem. A szeptemberi félév kezdetével újra elindul az intézmény nagy népszerűségnek örvendő kispályás labdarúgó bajnoksága, az Angol Kupa, vagy kosárlabda pontvadászata, az USA Cup. A szemeszter során emellett számtalan sportrendezvény részesei lehetünk, mint Kidobós Bajnokság, Röplabda Házibajnokság, EKE Tenisz Open, Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos bajnoki mérkőzések, de sorolhatnánk még hosszasan. Az eszterházys sportélet központja a Leányka úti Campus, ahol megfelelő infrastruktúra várja a profi és amatőr sportot űzőket egyaránt. Aki ráadásul gyalog mássza majd meg a „hegyet", az már egy jó bemelegítéssel is bentebb lesz, nem beszélve arról a csodálatos látványról, amit innen Eger városa mutat. Nézd meg az alábbi videónkat!

Ne feledd: a felvételi jelentkezés határideje: 2018. február 15!
Hozd meg a legjobb döntést: légy te is eszterházys!

Sorozatunk korábbi részét itt olvashatod, a befejező, harmadik résszel is hamarosan jelentkezünk!

 

 

 


< Vissza