Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Mobility Café

Utolsó módosítás: 2020. február 20.

A nemzetközi ösztöndíjprogramokról tartottak tájékoztatót február 19-én a Líceumban.

A Mobility Café célja, hogy a hallgatók tájékoztatást kaphassanak a külföldi ösztöndíjlehetőségekről, elsődlegesen a két fő programról, az Erasmus+ és a Campus Mundi programokról. A tájékoztatót követően a hallgatók beszámolnak élményeikről a kint töltött idő alatt készült fotók, videók segítségével.

Győrváry-Kiss Ágnes, a Nemzetközi Kapcsolatok Központjának mobilitás koordinátora elmondta, számos külföldi ösztöndíjprogram áll a hallgatók rendelkezésére, melyek közül az Erasmus a legnépszerűbb. Hangsúlyozta: fontos, hogy ne csak az online felületeken, vagy éppen szóróanyagokon találkozzanak a lehetőségekkel. A Mobility Café-n olyan hallgatókkal találkozhattak, akik hazatértek már egy-egy külföldi tanulmányút élményével. A hallgatók szakmai gyakorlaton vagy részképzésen jártak Európán belüli országokban, vagy épp a Campus Mundi program segítségével Európán kívüli országokba látogattak el.

Miszné Mestellér Zsuzsanna a nemzetközi kapcsolatok ügyintézője a fiatalok Európai Unión belüli mobilitási lehetőségeiről beszélt, valamint az Erasmus és a Campus Mundi programokon kívül bemutatott sok más ösztöndíjprogramot is.

A hallgatók beszámolójában szó volt arról, hogy ők hogyan vágtak neki az ösztöndíjprogramnak, voltak-e félelmeik és ezekre hogyan találták meg a megoldást, valamint arról, milyen élményekkel, tudással gazdagodtak a kint töltött hónapok alatt. Az előadások után lehetőség volt az előadókkal kötetlen beszélgetésre is.

Az eseményre érkezőket kávéval, üdítővel és süteménnyel várták.

Írta: Tuza Borbála

Fotók: Balogh Tibor


< Vissza