Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Mosolyogva az iskolába

Utolsó módosítás: 2020. szeptember 01.

Idén is megszervezte az első osztályosoknak Iskolanyitogató rendezvényét az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskolája.

A Bartók téri és a Barkóczy úti épületben is várták az új első osztályosokat, akik a tanévkezdés előtti napon megismerkedhettek leendő tanáraikkal, osztálytársaikkal és az épülettel is.

– Énektanár, nyelvtanár is foglalkozik a mai napon a gyermekekkel: a tantárgyhoz kapcsolódó játékokat hoznak, de kézműves- és sportfoglalkozásra is várjuk a diákokat. A legtöbb időt az osztályfőnökökkel töltik majd, tevékenységeiket is ők koordinálják. Mivel a mai napon csak az övék az épület, ezért lehetőségük nyílik arra, hogy megismerjék azokat az útvonalakat, melyeken ők is közlekednek majd – osztotta meg velünk Vinczéné Sós Tünde, az EKE Gyakorlóiskolájának Barkóczy utcai épületében működő általános iskoláért felelős helyettese.

Elmondta: a rendkívüli helyzet miatt arra törekedtek a Gyakorlóiskolában, hogy minden osztály szinte az egész napját egy tanteremben töltse. Azokban az esetekben pedig, amikor például nyelvi vagy ének-zene órákra egy másik tanterembe kell átmenniük a diákoknak, arra törekedtek, hogy a lehető legrövidebb úton eljussanak oda.

– A Hívogat az Eszterházynak az Iskolanyitogató az utolsó rendezvénye. A programnak köszönhetően a gyermekek már ismernek minket, mosolyogva jönnek be az iskolába, név szerint ismerik a tanítónőket – mesélte Vinczéné Sós Tünde.

Írta: Berán-Juhász Henrietta
Fotó: Berán Dániel, Valkóné Révai Renáta


< Vissza