Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

NB I: jövünk!

Utolsó módosítás: 2018. június 08.

Dr. Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Egyetem rektora bejelentette: a felnőtt csapat vállalja az első osztályú megmérettetést.

Csütörtök délután tartotta évzáró, egyben éremátadó ünnepségét az Eszterházy KESC NB I/B-ben bajnok női kézilabda együttese, az Eszterházy Károly Egyetem (EKE) Líceumában pedig az alkalomra szép számmal érkezett meghívott vendég és érdeklődő.

Dr. Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Egyetem rektora, az EKESC elnöke méltatta a csapatot és tagjait, majd bejelentette: az elkezdett munka folytatását támogatva, a 2018/2019-es szezont már egy osztállyal feljebb kezdheti meg az egyetemista társaság.
- Azzal a filozófiával kezdtük el a közös munkát női kézilabda együttesünkkel, hogy erős háttérrel, erős utánpótlással próbáljuk meg elérni, hogy valamikor a jövőben NB I-es csapatunk legyen – fejtette ki az egyetem első embere.

- Ez a munka elindult, de álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ilyen hamar beérik annak gyümölcse. Az általunk választott út elején csupán egyetlen kötöttséget szerettünk volna, azt, hogy olyan játékosok alkossák a keretet, akik a sport mellett tanulnak is. Ebből a filozófiából nem engedtünk. Habár nem minket vártak a bajnokság végén az első helyre, számomra egyáltalán nem meglepetés, hogy ez a munka, ez az ideológia ilyen hamar megtérült.

Hogy mindez létrejöjjön, ahhoz kellett egy fantasztikus vezetőedző, Debre Viktor, egy kiváló segítő, Rutka Péter, illetve egy igazi stáb és nagyon komoly csapatmunka. Éppen ezért a szponzorokkal és az egyetem vezetésével úgy határoztunk, élni kívánunk a pályán elért lehetőséggel, az első osztályú szerepléssel. Azt gondolom, hatalmas siker ez számunkra, hiszen egyedüli egyetemi csapatként leszünk jelen a magyar kézilabdasport elitjében.

Fotó: Kakuk Dániel


< Vissza