Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Negyvennégy év, negyvennégy előadás

Utolsó módosítás: 2019. június 06.

Musical, vígjáték, operett és gyermekszínházi darabok: negyvennégy előadást láthatnak az érdeklődők idén, a 44 éves Agria Nyári Játékokon.

Sybill, Luxemburg grófja, A Pál utcai fiúk, A fejedelem: csak néhány előadást említett a repertoárból Kelemen Csaba, az Agria Nyári Játékok ügyvezetője a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón. A bemutatók sorából kiemelte az Egri csillagokat, amit idén augusztus 1-jén, 2-án és 3-án új szereposztásban láthat az egri közönség. A színházi előadások mellett Charlie és Abba koncertre is várják az érdeklődőket.

A beharangozó sajtótájékoztatón részt vett Martonné Adler Ildikó alpolgármester is, aki úgy fogalmazott: az egri nyár már elképzelhetetlen az Agria Nyári Játékok nélkül, melyen mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelő előadást.

Augusztus 7-én az Experidance Ezeregyév című előadását mutatja be az Agria Nyári Játékokon, Vona Tibor ügyvezető igazgató az elmúlt időszak nehézségeibe avatta be a sajtó képviselőit. Kijelentette: a TAO támogatás megvonása ellenére társulatuk nem oszlik fel, folytatják a munkát, négy előadást, köztük a már említett egri bemutatót láthatják tőlük egyelőre művészetük kedvelői.

Baráth Zoltán, a Babszem Jankó Gyermekszínház vezetője is elárulta, mivel készülnek idén nyáron. Kincsesládájukba mindenki tehet majd egy-egy már nem használt játékot, amivel a felvidéki gyerekeknek szerezhetnek örömet. Hamarosan egy rejtvényt is meghirdetnek, melynek megfejtője ingyen vehet részt előadásaikon. Céljuk, az, hogy a periférián lévő gyermekszínházi műfaj közös ügy legyen, s ennek remek lehetőséget biztosít az Agria Nyári Játékok. Összesen 18 gyermekszínházi darab közül válogathatnak idén kicsik és nagyok.

A teljes programkínálatot megtalálja a nyári játékok honlapján.

Írta: Berán-Juhász Henrietta

Fotó: Kakuk Dániel

 


< Vissza