Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Nemzetközi est külföldi hallgatóinkkal

Utolsó módosítás: 2020. március 05.

Az egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Központja ebben a szemeszterben is megrendezte a már hagyományos és mindig nagy sikert arató rendezvényét, melynek célja, hogy az itt tanuló külföldi hallgatóknak alkalmat teremtsen országuk szélesebb közönség előtti bemutatására.

Az eseményre ellátogatók számára jó lehetőség ez a különböző kultúrák jobb megismerésére, de az angol nyelvi hallásértés gyakorlására is, mivel a rendezvények nyelve az angol.

Március 2-án, hétfőn este a B épület földszinti Nagyelőadója megtelt hallgatókkal és oktatókkal. A mintegy száz néző jelenlétében négy ország mutatkozott be: Ghána, Japán, Montenegró és Törökország - az utóbbi kivételével mindannyian első alkalommal.

Míg Törökországból az Erasmus+ programban évek óta fogadunk diákokat, Ghánából, Japánból és Montenegróból az idei tanévben érkeztek először hallgatók az Erasmus+ Credit mobility, valamint a Stipendium Hungaricum mobilitási programmal.

Az előadásokból sok érdekeset megtudhattunk e tőlünk meglehetősen távoli kultúrákról. Az előadó hallgatók országuk általános jellemzésén, történelmén és a turisztikai látnivalókon kívül érintették a mindennapi élet számos területét (például: hagyományok, vallás, konyha, zene, sport).

A prezentációkat követően rövid kulturális műsort is láthattunk, hallhattunk: az afrikai hallgatók zongorajátékát és énekét, a török hallgatók előadásában pedig nemzeti himnuszukat és egy jellegzetes török táncot.

Írta: Tóth Judit mesteroktató, interkulturális coordinátor
Fotók: Balogh Tibor


< Vissza