Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Nemzetközi hallgatók tanulmányi kirándulása

Utolsó módosítás: 2017. április 12.

Az Erasmus+ és a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramok keretében intézményünkben tanuló külföldi hallgatók egy népes csoportja április 7-én pénteken tanulmányi kirándulást tett Budapestre és Szentendrére.

Az egri campuson, illetve a gyöngyösi Károly Róbert campuson tanuló diákok először vettek részt közös tanulmányi kiránduláson. Az összesen 18 országból érkezett 43 hallgatót Tóth Judit mesteroktató, interkulturális referens és négy magyar ESN mentor kísérte el.

A nap a Hősök tere látnivalóinak megtekintésével kezdődött, majd a legfontosabb programmal folytatódott, amely a Parlament meglátogatása volt, angol nyelvű idegenvezetéssel. Ezt követően a Gellért- hegyen tettünk egy rövid sétát, ahonnan újra megcsodálhattuk többek között a Parlament épületét is.

A nap második felében a népi kultúráról kaphattak átfogó képet diákjaink a szentendrei skanzen meglátogatása során. A szabadtéri múzeumban bepillantást nyerhettek Magyarország különböző tájegységeinek népi építészetébe. Nagy élményt jelentett a külföldi hallgatóknak az olyan magyar állatfajokkal való találkozás is, mint a racka juh, vagy a szürke marha.

A skanzen-látogatást Szentendre barokk városközpontjának felfedezése követte, ahol a hallgatók egy lelkes kis csoportja ráadásként a Kovács Margit múzeumba is ellátogatott.

Este a csoport fáradtan, de elégedetten érkezett vissza Gyöngyösre, illetve Egerbe.


< Vissza