Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Nemzetközi hét

Utolsó módosítás: 2019. április 16.

A partnerintézmények közti kapcsolat ápolását, a jó gyakorlatok átadását, és az Eszterházy Károly Egyetemen folyó nemzetközi élet bemutatását is célul tűzték ki a Nemzetközi hét szervezői. Az intézmény európai, amerikai, ázsiai és afrikai országok több mint 100 egyetemével áll kapcsolatban.

Az Eszterházy Károly Egyetem által megrendezett Nemzetközi hét idei témája a nemzetköziesítés itthon volt. Több mint 70 vendég érkezett az eseményre a világ minden tájáról. Taylerné Tóth Katalin, az Eszterházy Károly Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Központjának vezetője elmondta, az ilyen több napos rendezvények lehetőséget nyújtanak az eszmecserére, a jó gyakorlatok megosztására, és a partnerintézmények közti kapcsolatok szorosabbra fűzésére, valamint újak kiépítésére. Mindezek mellett segíti a tanmenetek és tananyagok nemzetköziesítését is.

Dr. Liptai Kálmán kiemelte: az Eszterházy Károly Egyetem legfontosabb céljai között szerepel, hogy az intézmény a jelenleginél is nagyobb nemzetközi ismertségre és elismertségre tegyen szert. Jelenleg több mint 200 külföldi hallgató tanul az egyetem 4 campusának valamelyikén. „A jelentkezési időszakokban minden alkalommal kettős célt fogalmazunk meg. Szeretnénk, ha a magyar és a külföldi hallgatók körében is egyre népszerűbb lenne intézményünk. Örülök neki, hogy évről évre növekszik azoknak a magyar és külföldi fiataloknak a száma, akik egyetemünkön szeretnének diplomát szerezni" – tette hozzá az Eszterházy Károly Egyetem rektora.

Az esemény nyitóelőadásai során elhangzott az is, hogy az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói a különféle megpályázható ösztöndíjaknak köszönhetően egy szemesztert, vagy akár egy teljes képzést is elvégezhetnek külföldön. A nemzetközi kapcsolatoknak hála pedig az oktatóknak és dolgozóknak is lehetőségük van a külföldi tapasztalatszerzésre és nyelvtanulásra. A nemzetközi környezetet a külföldi hallgatóknak köszönhetően azok a magyar fiatalok is megtapasztalhatják, akik nem szeretnének országhatárainkon túl tanulni.

A Nemzetközi hét programjának résztvevői megismerkedhetnek az Eszterházy Károly Egyetemmel, kulturális programokon vehetnek részt, meghallgathatják Martin Haig (Oxford Brooks University) és Cheryl Francisconi (Institute of International Education) szakmai előadásait, részt vehetnek a floriadi egyetem oktatóinak és hallgatóinak workshopján, megismerkedhetnek a Gyöngyösi Károly Róbert Campussal és Mezőkövesdre is ellátogathatnak.

szöveg: Nagy Réka
fotó: Fehér Dániel

A program az EFOP-3.4.3-16-2016-00010 „Az Eszterházy Károly Egyetem fejlesztése a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében” projekt támogatásával valósult meg.


< Vissza