Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Nemzetközi Hét: középpontban a prezentáció

Utolsó módosítás: 2018. május 08.

Elkezdődött a Nemzetközi Hét az Eszterházy Károly Egyetemen.

A megnyitón, a Líceum Dísztermében elsőként Taylerné Tóth Katalin, a Nemzeti Kapcsolatok Központjának (NKK) vezetője köszöntötte a meghívottakat, akiknek az egyetem életéről készített kisfilmekkel is kedveskedtek. Az első videóben egyetemünk nemzetközi hallgatói számoltak be arról, hogy mit szerettek meg a magyar hagyományok közül, s miért szeretnek itt tanulni.

Az NKK vezetője dr. Liptai Kálmán rektornak adta át a szót, aki szintén angol nyelven üdvözölte az egybegyűlteket. Megosztotta velük az egyetem történelmének egy szeletét, s hangsúlyozta: az intézmény ajtaja mindig nyitva áll a vendégek, a külföldi hallgatók előtt.

A szót ezt követően egy rövid időre ismét Taylerné Tóth Katalin vette vissza, aki elmondta: a május 7-11-ig tartó konferencia középpontjában idén a prezentáció, az előadásmód és ezek sikeressége áll. Taylerné kiemelte: az iskola és a munka világához is fontos a sikeres prezentáció titkának megismerése, s a konferencia teret ad ennek, ahogy például az újabb prezentációs technikák megismerésének is. Az első előadó, Rachel Appleby, a British Council EMI trénere máris ebben a témakörben adott elő: Magabiztosan beszélni mások előtt címmel.

A konferencia programja megtalálható itt.

Fotók: Szántó György


< Vissza