Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Networkshop az egyetemen

Utolsó módosítás: 2018. április 04.

Az Eszterházy Károly Egyetem ad otthon a 27. Networkshop konferenciának április 3-6-a között, melynek sajtótájékoztatója szerdán volt a Líceumban.

A tájékoztató moderátora Dr. Vonderviszt Lajos, a Színház- és Filmművészeti Egyetem kancellárja volt. Elmondta: a konferenciának négyszáz résztvevője, és hét szekcióban száztíz előadása van a napokban. Egyebek mellett az akadémiai, a könyvtári és az oktatási szférát érintve tartanak eszmecseréket a legújabb fejlesztések bemutatásával.

Dr. Liptai Kálmán, egyetemünk rektora úgy fogalmazott: megtisztelő, hogy az intézményben szervezik meg ezt a találkozót, hiszen meghatározó, hogy ilyen színvonalú konferenciáknak is otthont adhat az egyetem. Dr. Habil Tick József, a Hungarnet Egyesület elnöke, az Óbudai Egyetem rektorhelyettese hangsúlyozta: hálózatok nélkül ma már nem tudunk élni – ezzel is érzékeltetve a konferencia fontosságát. A témák közül kiemelte a közgyűjteményi, könyvtári jellegű előadásokat, mely a prezentációk harminc százalékát teszi ki.

Horváth Ádám, Digitális Pedagógiai Módszertani Központ divízióvezetője az informatika és az oktatás kapcsolatát emelte ki felszólalásában, s hozzátette azt is, az új technológiák beépülnek az oktatásba és nem csak az informatika oktatást határozzák majd meg.
A találkozó fontosságát Ritter Dávid, az ELTE informatikai igazgatója is alátámasztotta. Az őt követő Szepesi Zoltán, a Cisco Systems műszaki igazgatója, a konferencia kiemelt támogatója szintén a digitális oktatásról, az oktatás támogatásáról szólt.

Az előremutató témák és előadások a felsőoktatás és a szakma kapcsolatának erősítését is szolgálják – ezt már Bánszki Attila, a Szinva Net Zrt. vezérigazgatója mondta a tájékoztatón. Idén elsőként a konferencián negyven, konvergencia régióból érkező, műszaki és informatikai területek iránt érdeklődő diákot is vendégül látnak.

Szerző: Juhász Henrietta

Fotók: Szántó György


< Vissza