Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Oklevélátadó a gyöngyösi campuson

Utolsó módosítás: 2019. július 01.

Közel 120 alap és mesterszakon, valamint felsőoktatási szakképzésen végzett hallgató - köztük 14 külföldi - ünnepélyes keretek között vehette át diplomáját vagy oklevelét az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusán.

A gyöngyösi campus ünnepélyes oklevélátadó ceremóniáján Dr. Bujdosó Zoltán köszöntötte elsőként a végzős hallgatókat. Az Eszterházy Károly Egyetem Campusokért felelős rektorhelyettese beszédében hangsúlyozta, a tanár-diák viszony nem olyan kapcsolat, ami kizárólag a hallgatói jogviszony időtartamához kötődik, és megszűnik a diploma megszerzésével. Az egyetemről kikerülve a hallgatók és egykori tanáraik ugyanis kollégákká válnak és a jövőben különböző szakmai rendezvényeken, vagy közös projektekben fognak együtt gondolkodni, dolgozni.

Az ünnepségen ezúttal is több kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgató kapott kitüntetést. Az Eszterházy Károly Egyetem Szenátusának döntése alapján tudományterületükön végzett tevékenységükért a mezőgazdasági mérnök alapszakos Nagy Dávid és a kereskedelem és marketing alapszakos Hortolányi Árpád László is „Hallgató a Tudományért" elismerésben részesült. Fischer Ádám pedig „Hallgató a Hallgatóért" díjat vehetett át. Ezt követően a 25 éves jubileumát ünneplő, a kompolti Flesichmann Rudolf Mezőgazdasági Kutatóintézetben dolgozó Nagy Noémi Andreát köszöntötték.

Az ünnepségen elbúcsúztatták a Hallgatói Önkormányzat végzős elnökét, Breznyik Benjamint, aki 2015-szeptemberétől 2019-ig vállalt aktív szerepet a Hallgatói Önkormányzat életében. A Hallgatói Önkormányzat Nívódíját már Lénárt Dóra, a gyöngyösi campus Hallgatói Önkormányzatának elnöke adta át. Az EHÖK 3. alkalommal díjazta azon munkatársakat, akik kiemelkedő munkájukkal segítik a hallgatók és a Hallgatói Önkormányzat mindennapjait. A gyöngyösi campuson a nem oktató dolgozónak járó díjat idén Nagy Réka PR- és kommunikációs ügyintéző vehette át.

Az Agrártudományi és Vidékfejlesztési, valamint a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar végzősei Dr. Liptai Kálmántól, az egyetem rektorától, Dr. Bujdosó Zoltán campusokért felelős rektorhelyettestől, Dr. Csáfor Hajnalka dékántól és Dr. Fodor László dékántól vehették át diplomájukat vagy végzettségüket igazoló oklevelüket.

 

Az eseményen Hiesz György, Gyöngyös polgármestere átvette a város kulcsát a végzős hallgatókat képviselő Giacumozzi Esztertől, majd ő is elbúcsúztatta a friss diplomásokat.

A hagyományok szerint a búcsúzó hallgatók átadták az iskola zászlaját az alsóbb évfolyamosoknak, majd az ünnepélyes fogadalomtételt követően Giacumozzi Eszter Kertészmérnök alapszakon végzett hallgató magyarul, Moses Padi Amanor Vállalkozásfejlesztés mesterképzési szakos hallgató pedig angolul köszönt el a végzősök nevében a campustól.

 

A Eszterházy Károly Egyetem gyöngyösi és jászberényi campusának diplomaosztóját megnézhetik a Líceum TV weboldalán.

Szöveg: Nagy Réka
Fotók: Szántó György


< Vissza