Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Oklevélátadó díszünnepségek az egri campuson

Utolsó módosítás: 2017. július 09.

Az Eszterházy Károly Egyetemen a tavaszi tanév végén 1461 hallgató fejezte be sikeresen tanulmányait, közülük összesen 1329-en kaptak oklevelet vagy igazolást intézményünk 4 campusán. Az egri campuson 908 végzős hallgatónk végzett, közülük 376 fő magister sapkája repülhetett a magasba az oklevélátadó ünnepségek végén.

A Bölcsészettudományi Kar és a Pedagógiai Kar hallgatói péntek délelőtt a Líceum díszudvarán, a Gazdaság- és Társadalomtudományi, valamint a Természettudományi Kar hallgatói péntek délután a díszteremben vették át a diplomájukat.

A díszünnepségen két doktorandusz hallgató tett doktori esküt. Racsko Réka és Spiczéné Bukovszki Edit a Neveléstudományi Doktori Iskolában szerzett PhD fokozatot.
A rendezvényen számos díjat, elismerést kitüntetést vehettek át oktatóink és hallgatóink.
Intézményünk jogelődje, az Eszterházy Károly Főiskola Tanárképzési és Tudástechnológiai Kara belső kitüntetést alapított Somos Lajos-díj néven. A díjat az egyetemen végzett kiemelkedő munkája elismeréseként a Pedagógiai Kar kari tanácsa 2017-ben Dr. Héjja Nagy Katalin tanszékvezető főiskolai docensnek ítélte oda.
A Lyceum Pro Scientiis Alapítvány kuratóriuma 2016. november 16-i ülésén az alapító kezdeményezésére létrehozta Az Eszterházy Károly Egyetemért díjat. Az odaítélésről az alapító előterjesztése alapján a kuratórium dönt. Az érem bronz fokozatát az egyetem két PhD hallgatója, Fábián Máté és Mizera Tamás érdemelte ki.
A Pro Academia Agriensi Juventutis díj olyan hallgatóknak adományozható, akik kiemelkedő tanulmányi munkájukon túlmenően az egyetem hírnevét öregbítették, illetve sokat tettek az egyetemi hallgatói közélet alakításáért és fejlesztéséért. Idén az elismerést Kerezsi Nikolett biológia B.Sc. szakos hallgató, valamint Unghváry Tamás, kereskedelem és marketing szakos végzős, nappali tagozatos hallgatónk vehette át.
Az Eszterházy Károly Főiskola 2010-ben két díjat alapított, mellyel a kiemelkedő hallgatói munkát jutalmazza. A Hallgató a Tudományért díjat a tudományos munkában nyújtott kiemelkedő munkáért ítéljük oda azon hallgatóknak, akik kiemelkedő tudományos diákköri tevékenységet folytatnak, vagy annak megfelelő, eredményes tudományos/művészeti munkával rendelkeznek. A Hallgató a Hallgatókért díjra azon diákjaink jelentkezését vártuk, akik kiemelkedő TDK tevékenységük mellett példaértékű, társaikat motiváló tudományos munkát végeznek.

Hallgató a Tudományért díjban részesültek:
Gubacsi Franciska – AVK
Kőrösi Klaudia –BTK
Faragó Csaba-Fekete Csilla –GTK
Karkecz Gergő – PK
Balogh Szabolcs –TTK

Hallgató a Hallgatókért díjban részesültek:
Tóth Sándor László – AVK
Panyi Elvira – BTK
Demény Dorina – GTK
Polner Evelin – PK
Bozóki Balázs – TTK

Jó tanuló, jó sportoló díj azoknak a hallgatóknak adományozható, akik jó tanulmányi eredményeik mellett aktívan részt vesznek a hallgatói sportéletben, a versenysportban elért eredményeikkel öregbítik intézményünk hírnevét. Idén Oláh Eszter ökölvívó, rekreáció szervezés és egészségfejlesztés szakos hallgató, valamint Lőrincz Bálint vízilabdázó, gazdálkodás és menedzsment BA szakos hallgatónk kapta a kitüntetést.

Fotók: Szántó György

Képgalériánkat Facebook-oldalunkon találják.

 

 


< Vissza