Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Online elérhetőek az EKE-OFI folyóiratai

Utolsó módosítás: 2019. január 10.

Az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet a lehető legalaposabb szakmai munkával szerkeszti folyóiratait, azért, hogy azok minél szélesebb körben tájékoztathassák az oktatás világa iránt érdeklődőket.

 A pedagógustársadalomhoz magazinosabb formában szól az Új Köznevelés havilap, mely az új kezdeményezésekről szóló információkat, módszertani példákat, pedagógus példaképeket és jó gyakorlatokat kívánja megosztani a pedagógusokkal. Mindezek érdekében élvezhető szakmai írásoknak kíván helyt adni a publicisztikai műfajok sokféleségével, hiteles személyiségek, véleményformálók megszólaltatásával, példaadó iskolai kezdeményezések megismertetésével.

Az Új Köznevelés lapszámai: http://folyoiratok.ofi.hu/uj-kozneveles/lapszamok

Az Új Pedagógiai Szemle elméleti és gyakorlati, tudományos és személyes pedagógiai folyóirat. Aktuális vitákkal, kerekasztal-beszélgetésekkel, peer-reviewed Tanulmányok rovattal, mindennapi iskolai történetekkel, elemzésekkel, pedagógiához kapcsolódó könyvek szemléjével, illetve nemzetközi kitekintéssel igyekszik megszólítani a tanárokat, kutatókat, és minden iskolaügyben érintett olvasót.

Az Új Pedagógiai Szemle lapszámai: http://folyoiratok.ofi.hu/uj-pedagogiai-szemle/lapszamok

A Könyv és Nevelés az EKE Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum folyóirata, a könyvtárügy és a nevelésügy közös területének tudományos és szakmai fóruma. A folyóirat tematikája: az olvasáspedagógia és az olvasáskultúra fejlesztése, a gyermek- és ifjúsági irodalom, az információs műveltség és a digitális kompetencia, valamint a tankönyvek és taneszközök világa.

A Könyv és Nevelés lapszámai: http://folyoiratok.ofi.hu/konyv-es-neveles/lapszamok

A Mikkamakka az EKE OFI alsó tagozatosoknak szóló irodalmi, kulturális és ismeretterjesztő magazinja. A magazin új felületen jelenik meg: http://www.tantrend.hu/mikkamakka

A folyóiratban korábban megjelent cikkekből, szépirodalmi szövegekből szemezgetnek, illetve új cikkekkel is megjelennek. Valamennyi meséhez, vershez számos feladatot, játékot, illetve foglalkozástervet is találunk.


< Vissza