Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Örömkoncert a Biró család javára

Utolsó módosítás: 2019. március 06.

Segíteni a bajban, önszántunkból adni, önzetlenül támogatni a rászorulót: ilyen alapvető emberi értékeket közvetített az a koncert, melyet az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskolájának Bartók téri épületében rendeztek meg a felső tagozatosok részvételével.

A rendezvény teljes bevételét az otthonukat tűzkárban elveszített Biró család kapja meg. Nagy öröm volt, hogy a Gyakorlóiskolába járó Árpád mellett – aki népi hegedűvel fel is lépett a koncerten –, jelen volt az édesanya és a legidősebb testvér is. Nagy Erzsébet, a programot megálmodó pedagógus köszöntőjében elmondta: a művészeti nevelés egyik fontos célja, hogy a tehetségfejlesztésen túl az érzelmi nevelésre is helyezzen a hangsúlyt.

A közösségi programon felléptek az iskola modern- és néptáncosai, hallhattunk önálló hangszeres és énekes produkciókat, és közös éneklésnek is részesei lehettek a diákok és pedagógusok.

A tragédiát követő, ötnapos gyűjtéssel, valamint a koncert teljes bevételével eddig több mint 500 ezer forinttal sikerült hozzájárulnia a Gyakorlóiskola közösségének a Biró család új otthonához.

Mindenkinek köszönjük a támogatást!

Március 31-én a Gárdonyi Géza Színházban szerveznek jótékonysági estet a Biro család megsegítésére.

https://uni-eszterhazy.hu/hu/egyetem/egyetem/hirek-1048/c/jotekonysagi-est-a-biro-csalad-tamogatasaert

Szerző: Valkóné Révai Renáta

Fotó: Kakuk Dániel


< Vissza