Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Országos Történelmi Verseny döntő

Utolsó módosítás: 2017. április 11.

Idén hetedik alkalommal került megrendezésre az Országos Történelmi Verseny az Eszterházy Károly Egyetem Történelemtudományi Intézetének szervezésében. A döntőt a Líceum Dísztermében rendezték meg.

A versenyen összesen 106 iskola indult, a döntőbe 8 kiemelkedő csapat került be az ország különböző pontjaiból. Az idei verseny témája a kiegyezés és kora, az esemény 150. évfordulója alkalmából. Az egyes fordulók az esemény különböző tényezőit dolgozták fel.

A döntőben a versengő diákoknak öt feladatot kellett megoldaniuk, három írásos feladat sort követően szóban is ki kellett fejteniük egy, a témához köthető problémát. Végül egy nem hétköznapi, interaktív és összetett feladatban kellett helytállniuk.

A szervezők elmondása szerint ez a verseny olyan tudást igényel a diákoktól, amely később az érettséginél a segítségükre lehet. Nem csak a lexikális tudásra, hanem a forráselemzésre és a tanulásmódszertanra is ráirányítja a tanulók figyelmét.

A döntőről senki nem távozott üres kézzel, minden résztvevőt elismerő oklevéllel díjaztak. A három dobogós csapat pedig, könyvutalványban részesült.

Hír: Bognár Flóra
Főoldali fotó és további galéria: https://www.facebook.com/eke.tortenelem/?fref=ts 


< Vissza