Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

OTDK díjátadó az egyetemen

Utolsó módosítás: 2019. május 15.

OTDK sikereikért hallgatóink és felkészítő tanáraik is elismerő oklevelet vehettek át az egyetem rektorától.

Dr. Verók Attila, az intézményi Tudományos Diákköri Bizottság elnöke a díjátadó kezdetén dr. Szendrő Péter OTDT elnök gondolatait idézte, melyek szerint a magyar felsőoktatásban kétféle hallgató létezik: aki már TDK-zott és aki majd fog, de még nem tud róla.

E gondolatot követte dr. Liptai Kálmán rektor köszöntője, melyben kifejezte elismerését a sikeres hallgatóknak. Úgy fogalmazott: büszkék lehetnek magukra, hiszen annak ellenére is kitartottak, hogy nem tudhatták, munkájuknak milyen lesz a fogadtatása. A jelenlévőknek azt kívánta: ezeket a sikeres pillanatokat őrizzék, s hívják segítségül akkor, mikor nehézségekkel kell szembenézniük.

Mint azt dr. Verók Attila a díjátadó előtt ismertette: az Eszterházy Károly Egyetemről az idei OTDK-ra százegy pályamű érkezett, melyből harminc díjazott lett. Az intézményben a karok közül a Bölcsészettudományi és Művészeti Kar volt a legsikeresebb, majd a Természettudományi Kar, az Agrártudományi és Vidékfejlesztési Kar, őket követte a Pedagógiai Kar, majd a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar. Az OTDK tizenhat szekciójából az egyetem tizenkettőben indult, s tízben díjazással végzett: nyolc első helyezést (13 szerző munkájával), öt második helyezést és szintén öt harmadik helyezést értek el hallgatóink, tizenketten pedig különdíjasok lettek. Ők, és a huszonkilenc témavezető is elismerést vehetett a Líceum Dísztermében.

Dr. Verók Attila azt is elárulta: egyetemünk két oktatóját: dr. Bognár Józsefet és dr. Geda Gábort mestertanár aranyérem kitüntetésre jelölték. Az, hogy kik kapják a kitüntető címet, várhatóan júniusban derül ki.
Dr. Juhász Tibor az ÚNKP pályázat lehetőségeire hívta fel a jelenlévők figyelmét, s arra kérte őket: adják tovább az OTDK jóhírét hallgatótársaiknak.

OTDK díjazottjaink teljes névsorát innen letöltheti.

Írta: Berán-Juhász Henrietta

Fotó: Kakuk Dániel


< Vissza