Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Pályaválasztási tanácsadás jelene, jövője

Utolsó módosítás: 2018. szeptember 07.

A pályaválasztási tanácsadás jelenéről, jövőjéről és fejlesztési lehetőségeiről tanácskoztak a szakmabeliek csütörtökön a Líceumban.

Az egyetem, az Oktatási Hivatal, a Magyar Pedagógiai Társaság Pályaorientációs Szakosztálya, valamint a Heves Megyei Pedagógiai Szakszolgálat közös rendezvényén dr. Fazakas Ida, az egyetemi Pedagógusképzési Központ főiskolai docense köszöntötte házigazdaként a résztvevő szakembereket. Köszöntőjében visszaemlékezett a tavalyi év első konferenciájára, melyen szintén számos szakember vett részt. Elmondta: idén már négy szervezet összefogásával és közös munkájával valósulhatott meg a program.

A jelenlévőket Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ igazgatója is üdvözölte, aki szerint a hely szelleme nagyszerű terepet biztosít a nagyformátumú szakmai tanácskozásnak. Kifejtette, hogy az egyetem fontos stratégiai partnerük és számos szakmai programot valósítanak meg közösen. Örömét fejezte ki, hogy bővült a konferencia szakmai résztvevőinek száma.

Balázsné Csuha Mária, a Heves Megyei Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója is hangsúlyozta, hogy a partnerségnek és az együttműködésnek köszönhetően valósulhatott meg a konferencia, melyen friss, s a napi munkában használható információkat adtak át a résztvevőknek. Meglátásai szerint azért is volt fontos ez a tanácskozás, mert ennek köszönhetően a szakterületen dolgozók tisztában lehetnek a projektek szakmai irányaival, melyeket később maguk is alkalmazhatnak munkájuk során. A konferencia lehetőséget biztosított a személyes tanácskozásoknak, eszmecseréknek is.

Fotók: Kakuk Dániel


< Vissza