Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Pedagógus Expón a Komplex Alapprogram

Utolsó módosítás: 2020. február 27.

Idén február 22-én immáron harmadik alkalommal rendezték meg a Pedagógus Expót a Budapesti Kongresszusi Központban, melyen 25 országból mintegy kétezer érdeklődő fordult meg. A rendezvényen kiállítóként a Komplex Alapprogram csapata is részt vett - a Komplex Alapprogram beszámolója a programról.

Az egész napos rendezvényen munkatársaink a Komplex Alapprogram saját standján fogadták az érdeklődőket. Az általános iskolai tanítók és tanárok mellett nagyon sok óvodapedagógussal, sőt, határon túli magyar iskolák pedagógusaival is találkoztunk, akik – ugyan nem érintettek a programban – mégis lelkesedéssel hallgatták végig ismertetőnket, és eltettek egy-egy példányt szülői tájékoztatónkból, hiszen mindenki ismeretségében van pedagógus vagy iskoláskorú gyermek.

Találkoztunk olyan pedagógus kollégákkal is, akik iskolájában már sikerrel fut a program, ők pozitív tapasztalataikról számoltak be nekünk, és örömmel nyugtázták a tényt, hogy egyre több intézmény kezdi meg a tanévet a Komplex Alapprogram tanítási elvei mentén. Sokaknak felkeltette az érdeklődését a differenciáláson és élményszerűségen alapuló program, ők az intézményvezetőknek szóló tájékoztatót is elvitték, hiszen fontos, hogy a Komplex Alapprogramhoz való csatlakozásról a tantestület jóváhagyásával az iskolaigazgatónak kell döntenie.

A Pedagógus Expón izgalmas előadásokat is végighallgathattak a résztvevők. A teljesség igénye nélkül például Bagdy Emőke és Tari Annamária pszichoterapeuták, Berecz András mesemondó és Boér Tamás motivációs előadó is mind-mind a pedagógusokat érintő legaktuálisabb kérdésekkel (és azokra adott válaszaikkal) érkeztek. A plenáris előadások mellett számos workshop és kerekasztal beszélgetés is zajlott. Az érdeklődők találkozhattak Balatoni József „Jocó bácsival", Tihanyi Rita gyermekagykontroll oktatóval, de megismerkedhettek a főszervező, Balatoni Kata által megalapított Így tedd rá! néptánc-pedagógiai programmal is. A módszer lényege, hogy a gyerekekkel játékos formában ismerteti meg a magyar kulturális kincseket és hagyományokat, a pedagógusok pedig egy olyan eszköztárat kapnak kézhez, amelyet a készség- és képességfejlesztés területein is alkalmazhatnak.

Beszámoló: https://www.komplexalapprogram.hu/


< Vissza