Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Reflexiók a Kepesben

Utolsó módosítás: 2018. április 11.

Megnyílt kedd délután a Kepes Intézetben a Reflexió kiállítás, melyen egyetemünk Képzőművészeti Tanszékének hallgatói mutatják be alkotásaikat.

Festmények, grafikák és szobrok alkotják az egyetem hallgatóinak kiállítását, amiről Kopasz Tamás, főiskolai docens elmondta: céljuk, hogy a magas színvonalú szakmai munkát a városban is bemutassák. A műveket Dr. Boros Lili művészettörténész, irodalomtörténész mutatta be. A tárlat címéről, a reflexióról elmondta: reflektálni azt jelenti, hogy érzékeljük a másik érzelmi határait, tükrözzük a látott képet, s ez a kép már egy másik valóságot alkot.

Kifejtette: egy kép gyakran sokkal komplexebb jelentéssel bír, mint egy szöveg, s kísérletet tesz az összefüggések feltérképezésére. Megtudhattuk, hogy a hallgatók különböző műfajokban és technikákkal alkottak, többek képein útkeresést, míg másokén már kiforrott stílusjegyeket láthat a műkedvelő látogató. Lírai és absztrakt képek, számítógépes technikák, rézkarcok és szitanyomatok egyaránt felfedezhetők az alkotások sorában.

Dr. Erőss István, intézet- és tanszékvezető egyetemi tanár hat díjat osztott ki a megnyitón, hárman különdíjjal térhettek haza. Kérdésünkre kifejtette: a kiálltáson bárki képet kaphat arról, hogy mi foglalkoztatja a hallgatókat, a fiatalok számára pedig összehasonlítási lehetőséget és élményt jelent a tárlat. Az első három helyezett: Határ Attila (3. hely), Sülyi Diána (2. hely) és Kis Prumik Zoltán (1.hely) értékes vásárlási utalvánnyal és ingyenes Japán út lehetőségével térhettek haza.

A Reflexiók május 18-ig megtekinthető, a tárlatot a végzős képzőművész hallgatók diplomamunkájának kiállítása követi majd a Kepes Intézetben.

Szerző: Juhász Henrietta

Fotók: Kakuk Dániel


< Vissza