Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Március 15: kezdődik a tavaszi fesztivál

Utolsó módosítás: 2018. március 11.

Az Egri Csillag Fellövéssel kezdődik március 15-én, majd az Egri Csillag Weekend-del ér véget május 1-jén az Egri Tavaszi Fesztivál.

Március 15-én a Líceumban - az Egri Csillag Fellövésen - kóstolhatják meg először a 2017-es évjáratú egri csillagokat, erről a csütörtöki sajtótájkoztatón a Fúzió Borbárban Dr. Lőrincz György borász, az Egri Borút Egyesület elnöke tájékoztatta a résztvevőket. Elmondta: számos neves bortermelő lesz jelen a március 15-ei eseményen, melynek a Líceum épülete igazi ünnepi hangulatot kölcsönöz majd. Különös „kulturális ajándék" lesz ezen az estén Tóth Vera énekesnő akusztikus koncertje, s ezúttal egy másik „meglepetésvendég", az egri bikavér is kóstolható lesz a rendezvényen.

A már említett egri bikavér tavaly március 21-e óta Hungarikum, s a tavaszi fesztivál programjai között ezt a születésnapot is megünnepli a város: az Egri Várba invitálják a vendégeket. Néhány nappal később, március 23-25-ig a Szépasszonyvölgyben rendezik meg az első Hungarikum Pikniket, ahol jelen lesz az összes nagy gasztro hungarikum, melyeket az egri borászatok fogadnak be a rendezvény idejére. A programhoz egy szakmai nap is kapcsolódik - erről Paulikovics Ildikó, a Kulturma Városmarketing Csoport szakmai vezetője beszélt a tájékoztatón.

Martonné Adler Ildikó, a város alpolgármestere úgy fogalmazott, három nagy értéke van a programsorozatnak: a sokszínű kínálat, a több generáció megszólítása, illetve az, hogy hosszú időszakra kínál tartalmas időtöltést az egrieknek és a városba látogatóknak. Hangsúlyozta: példaértékű összefogással valósulhat meg a program. Hozzátette azt is: az EKF 2023 pályázat írása során szerzett értékes tapasztalatokat és kapcsolatokat a jövőben is szeretnék éltetni, használni. Példaként említette az Olasz Intézettel kialakított kapcsolatnak köszönhető Olasz Filmnapokat, mely szintén tavasszal lesz a városban, de számos más programelemet is megvalósítanak azok közül, melyek a pályázatban szerepeltek.
Mint arról korábban beszámoltunk, az Eszterházy Károly Egyetem 14 programmal kapcsolódik a fesztiválhoz, erről bővebben itt olvashatnak.

Fotó: Kakuk Dániel


< Vissza