Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Sárospataki hallgatóink sikere Lengyelországban

Utolsó módosítás: 2019. június 05.

Május 30-án immár 8. alkalommal vettek részt a Sárospataki Comenius Campus hallgatói a lengyelországi Krosno város Panstwowa Wyzsza Szkola Zawodowa testvérintézménye által szervezett nemzetközi diákfesztiválon.

A rendezvényen a meghívott felsőoktatási intézmények képviselői kulturális bemutatóval adtak ízelítőt zenei és tánctudásukból, de a színes fesztiválprogramban néhány éve már látványos akrobata mutatványok és színdarabrészletek is szerepelnek.

A Sárospataki Comenius Campust az alábbi hallgatók képviselték:
- Andrássy Judit Barbara (óvodapedagógus alapszak, II. évf.)
- Géresi Gabriella (óvodapedagógus alapszak, II. évf.)
- Kocsis Elizabet (tanító alapszak, I. évf.)
- Váradi István (tanító alapszak, II. évf.)

Az idén 20. születésnapját ünneplő egyetem legelső nemzetközi partnerei közé tartozik a sárospataki campus, melynek képviseletében Dr. Kelemen Judit főigazgató asszony a megtisztelő „International Partner of Excellence" díjat vette át.

A főigazgató az évforduló alkalmából rendezett ünnepi szenátusülésre is meghívást kapott a többi vendégegyetemet díszöltözetben helyet foglaló képviselő közt.

Az ülésen megjelent lengyel miniszterelnök-helyettes tiszteletére a fesztivál kulturális programjának rövidített változatát adták elő az arra felkért szereplők. Megtisztelő, hogy köztük volt Kocsis Elizabet moderntánc produkciója is.


A lengyel és magyar diákok műsora mellett ezúttal orosz, ukrán, kazah, amerikai, kínai, ír, skót és örmény diákok produkcióiban gyönyörködhettek a nézők.

Hír: SCC Főigazgatói Hivatal
Fotó: Stark István

 


< Vissza