Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Sikeres interkulturális rendezvény

Utolsó módosítás: 2014. november 28.

2014 november 25-én, kedden az NKK Nyelvi és Interkulturális Szolgáltató Irodájának szervezésében Cor van de Griendt holland szociálpedagógus tartott angol nyelvű előadást a B épület Kiselőadójában, mintegy 60 érdeklődő EKF-es diák számára.

Az előadó az amszterdami székhelyű UNITED for Intercultural Action szervezetben dolgozik, mint senior tanácsadó és tréner. A kiterjedt páneurópai hálózattal rendelkező emberi jogvédő szervezet a rasszizmus, a fasizmus, és mindenfajta diszkrimináció ellen harcol, és alapvetően fiatal önkéntesekkel dolgozik. Az Európa Tanáccsal, a Helsinki Bizottsággal, az Európai Ifjúsági Fórummal, az Amnesty International szervezettel és sok más civil egyesülettel szorosan együttműködve kampányokat szerveznek Európa- szerte.
Cor van de Griendt szuggesztív egyéniségű előadó. Mintegy 50 országban dolgozott már, rendszeresen tart angol nyelvű tréningeket különböző nemzetiségű fiatalok számára. Ezúttal arra kértük meg, hogy az EKF hallgatói számára mutassa be a United szervezetet, valamint beszéljen a diszkrimináció elleni harc fontosságáról. A diszkrimináció kapcsán a holland szociálpedagógus szűkebb témaként az európai cigányság helyzetét választotta, mert tudatában van annak, hogy a cigányellenesség Magyarországon is egy érzékeny téma: ezen a területen van leginkább szükség az előítéletek árnyalására.

Az előadás több tekintetben is interaktív volt. Az elején egy rövid játék a résztvevőket a sokszínűség értékelésére hangolta. Az előadás közben egy kis vita alakult ki az albán és török hallgatók részvételével az örmény genocídium kapcsán. Az előadás után pedig a török hallgatók még sokáig folytatták a kiscsoportos beszélgetést a holland szakemberrel.

Habár a rendezvényt elsősorban külföldi diákjainknak, valamint a Nemzetközi Tanulmányok szakos hallgatóinknak szerveztük, örvendetes volt, hogy tele volt a Kiselőadó, különböző szakos hallgatók jöttek el az angol nyelv és/vagy a téma iránt érdeklődve.
A program jól illeszkedett a főiskola komplex nemzetköziesítési folyamatához, megvalósítását a TÁMOP 4.1.2. D-12/1/KONV-2012-0002 projekt támogatta.

 

A hírt és a fotókat küldte: Tóth Judit


< Vissza