Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Sikeres pályázatok az egyetemen

Utolsó módosítás: 2020. szeptember 07.

Az elmúlt napokban kihirdették az "OTKA" kutatási témapályázatok, valamint a Magyar Tudományos Akadémia Bolyai János Kutatási Ösztöndíjának 2020. évi nyerteseit.

Az "OTKA" kutatási témapályázat (K_20) című felhívásra 2020. február 24-ig lehetett benyújtani kutatói kezdeményezésű, tematikus prioritások nélkül, bármely tudományterületen végezhető, ígéretes alapkutatási programok megvalósítására vonatkozó pályázatokat.

A pályázatban az alábbi, az Eszterházy Károly Egyetemen megvalósuló kutatási projektek részesülnek támogatásban:

Projekt címe: Rendezetlen fázisokban illetve határfelületeiken végbemenő folyamatok vizsgálata számítógépes szimulációs módszerekkel
Vezető kutató: Jedlovszky Pál, intézetigazgató egyetemi tanár, Élelmiszertudományi Intézet

Projekt címe: Dualizmus kori parlamentarizmus regionális nézőpontból
Vezető kutató: Pap József, intézetigazgató főiskolai tanár, Történelemtudományi Intézet

Szintén támogatást nyert a „A Kádár-korszak és a rendszerváltás. Elit, értékrend és konfliktus" című projekt, melynek vezető kutatója egyetemünk akadémikus professzora, Rainer M. János.

További információ ITT olvasható.


Az MTA által 1996-ban alapított Bolyai-ösztöndíj segíti és ösztönzi a már jelentősebb eredményeket elért fiatalokat magyarországi kutatásaik folytatásában, valamint MTA-doktori értekezésük megírásában és a tudományos cím megszerzésében. A Bolyai János Kutatási Ösztöndíj Kuratóriumának döntése alapján egyetemünkről Imrényi András, a Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet egyetemi docense, valamint Ugrai János, a Neveléstudományi Intézet egyetemi docense nyertek 2020-ban Bolyai-ösztöndíjat.

További információ: ITT olvasható.

A nyertes pályázóknak ezúton is gratulálunk, a megvalósításhoz sok sikert, jó egészséget kívánunk!


< Vissza