Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Slow Film: diákfilmesek versenyeznek

Utolsó módosítás: 2019. május 08.

Idén már ötödik alkalommal szervezi meg a Slow Film Fesztivált az Eszterházy Károly Egyetem Mozgóképművészeti és Kommunikációs Tanszéke a Metropolitan Egyetemmel közösen.

A filmfesztivált május 7-én az Uránia moziban dr. Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Egyetem rektora nyitotta meg. Beszédében a művészetek és az összefogás fontosságára hívta fel a figyelmet.

Ezt követően Bollók Csaba főszervező, az egyetem főiskolai docense is mondott néhány szót a filmfesztivál lényegéről. Kifejtette: ebben a rohanó világban, amikor már szinte semmire sincs időnk, tudnunk kell időt szakítani a művészetekre, mert ezáltal közelebb kerülhetünk egymáshoz és önmagunkhoz.

A megnyitón a nemzetközi zsűri is bemutatkozott. Kiderült: a zsűri által kiosztott díjak mellett a diákzsűri is jutalmazza a fiatal filmesek alkotásait. A beszédek után két rövidfilmet is levetítettek, majd a Leányka bisztróban vacsorára várták a vendégeket.

A szervezők a rövidfilm vetítések mellett érdekes előadásokkal és interaktív workshopokkal készülnek a május 10-ig tartó rendezvényre. A részletes programot korábbi cikkünkben találja.

Írta: Vasas Fanni

Fotó: Balogh Tibor


< Vissza