Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Stratégiai együttműködés

Utolsó módosítás: 2019. június 17.

Háromoldalú együttműködési megállapodást kötött június 12-én az École Nationale Supérieure des Sciences Agronomiques de Bordeaux-Aquitaine (Bordeaux Sciences Agro), az Etablissement Public Local d’Enseignement et de Formation Professionnelle Agricole de Bordeaux Gironde (EPLEFPA Bordeaux Gironde) és az Eszterházy Károly Egyetem Bordeaux-ban.

A megállapodás elsődleges célja szőlész-borász szakterületen történő kutatási, oktatási és képzési tevékenységek közös fejlesztése, melynek értelmében a partnerek határozott időtartamú csereprogramokat biztosítanak hallgatóik és oktató-kutató munkatársaik részére. A kutatási programok tekintetében az ágazatot érintő jelentős kérdések közös tudományos vizsgálatát tűzték ki célul, amelyekhez kapcsolódóan szimpóziumokat, konferenciákat szerveznek, a közös kutatási témákat bemutatják és értékelik az eredményeket.

A partnerek a középiskolai, felsőoktatási és gyakornoki (CFA) mobilitás elősegítését is vállalták az adott országok jogszabályainak figyelembevételével, valamint a közös képzési-, diplomaprogramok (kettős diploma) megvalósítását és továbbfejlesztését. A megállapodás szabályozza a bordeaux-i intézmények és az Eszterházy Károly Egyetem közös szőlész-borász mérnöki double degree (kettős diploma) diploma megszerzésének kialakítását, illetve a stratégiai együttműködést további területeken.

Az együttműködésről szóló dokumentumot dr. Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Egyetem rektora, Professor Olivier Lavialle a Bordeaux Sciences Agro igazgatója és Thierry Adam, az EPLEFPA Bordeaux Gironde igazgatója szignálták a Bordeaux-i Borok Házában.


< Vissza