Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Színes sportfesztivál: közel háromezer résztvevő

Utolsó módosítás: 2018. szeptember 21.

Az Egyetemi Sport Nemzetközi Napját szeptember 20-án szervezték meg az egyetemen, melynek célja a felsőoktatásban tanuló hallgatók és dolgozók körében a rendszeres fizikai aktivitás népszerűsítése.

A korábbi évek sikerein felbuzdulva idén az Egri Campus mellett Gyöngyösön, Jászberényben és Sárospatakon is ugyanezen a napon tartották a rendezvényt. A közel 100 programelem több mint 300 segítő dolgozó és hallgató, együttműködő partner közreműködésével valósulhatott meg, és közel 3000 érdeklődő élvezhette mind a négy helyszínen a színes sportfesztivált.

Az Egri Campus 60 féle programja közül nagy érdeklődésre tartott számot az Eszterházy közösségi futás, melyen egyetemünk NBI-es női kézilabda és férfi NB I/B-s kosárlabda csapata is részt vett. Az Érsekkertből indulva és oda visszatérve közös futáson vehettek részt az érdeklődők. Az érsekkerti színpadon Katus Attila világ- és európa bajnok aerobic versenyző és életmód tanácsadó, fitnesz szakember tartott fergeteges foglalkozást.

A dolgozói programok közül legnépszerűbb az ülőmunkát végzők gerincvédő tornája, a szűrővizsgálat és életmódtanácsadás volt.

Az egri rendezvény a Mobilitás Hete program egyik eseménynapja is volt, ennek tükrében az önkormányzat támogatásával valósították meg Ribli Zoltán olimpiai bajnok sakkozó 20 táblás sakkszimultán játékát és Katus Tamás Világ- és Európa bajnok aerobic versenyző, sportszakember előadását. A Véradáson rekordlétszámú véradó, 72 fő tett a jó ügyért és segített embertársain. A programokra közel 2500-an látogattak el.

Együttműködő partnereink és támogatóink között köszönthettük többek között a Vöröskeresztet, a Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályát, az Egertermál KFT-t és a Sportmúzeumot is.
A Gyöngyösi Károly Róbert Campus Sportnapjának programjai a Károly Róbert Sportcentrumban és a Diákhotel területén zajlottak. Az esemény Dr. Bujdosó Zoltán rektorhelyettes köszöntőjével kezdődött, melyet követően Gyurta Dániel olimpiai bajnok hallgatónk tartott előadást az érdeklődők számára.
Pintér Zsuzsanna jóvoltából egy általános bemelegítő tornán vehettek részt a hallgatók, oktatók és külsős érdeklődők.
A Sportnap egyik legjobban várt eseménye a Tanár-Diák Focimeccs volt, ahol hallgatóink mérkőzhettek meg a Campus oktatóival, munkatársaival. A meccs végeredménye 1-1 lett.
A rendezvényen az egész napos sportolási lehetőségek mellett: úgy mint tenisz, kosárlabda, foci, ping-pong, edzőterem, röplabda, tollas, íjászat, a jelenlévőknek egy órás ingyenes edzést tartott a helyszínen a Mátra Kempo SE, mely nagy népszerűségnek örvendett a nemzetközi hallgatóink köreiben, valamint látványos bemutatót tartott a DreamTeam Cheerleaders csapata is. A Robert Bosch Elektronika Kft. munkatársai egész napos kiállítóként látogattak el Gyöngyösre, hogy szórakoztató játékokkal és nyereményekkel színesítsék a Sportnap programját. Hallgatóink és oktatóink kedvenc programjai az íjászat, kosárlabda, tenisz és foci voltak. Az első gyöngyösi Sportnapot egy kellemes Mátrai túrával zárták a résztvevők, ahol felfedezték a Sár-hegy különleges útvonalait és pontjait és szépségeit.

A Jászberényi Campuson az egészségügyi szűrővizsgálatok mellett nagy érdeklődésre tartott számot a kerékpáros túra, az Egy perc és nyersz! vetélkedő.
A Sárospataki Campuson a relaxáció, a zumba foglalkozások és a mozgásos társasjátékok is várták az érdeklődőket.


A Sportnap programjai az EFOP-3.4.3 projekt keretein belül valósultak meg az Európai Unió Szociális Alapjának támogatásával.

 


< Vissza