Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Szociálpedagógus képzőhelyek konferenciája Egerben

Utolsó módosítás: 2017. szeptember 29.

Szeptemberben aktuális oktatási-, kutatási- és szakmaszervezési kérdésekben egyeztettek a szociálpedagógus képzőhelyek az Eszterházy Károly Egyetemen. A rendezvényt, amelynek a Szociálpedagógia Tanszék adott otthont, Dr. Csáfor Hajnalka dékán nyitotta meg. A szakmai konferencián több témában is sikerült közös megállapodásra jutni.

A képzőhelyek nagy többsége támogatta azt a - döntéshozók irányába már korábban megfogalmazott - kezdeményezést, hogy a következő tanév felvételi eljárásból töröljék az emelt szintű érettségi követelményét. Ezt követően a résztvevők a szociálpedagógia hazai tudományos diskurzusát tekintették át, különös tekintettel a képzőhelyek oktatási-kutatási tevékenységének viszonyulását a nemrég megalakult az MTA Szociálpedagógia Albizottság tudományfelfogásához. Majd a 2013-ban megalapított Szociálpedagógia szaklektorált folyóirat megbízott főszerkesztője tájékoztatta a jelenlévőket a szerkesztőségben sorra került személyi és koncepcionális változásokról. Az ebédszünet után a szociálpedagógia hazai tudományos fejlesztése és szakmai érdekképviseletének megerősítése került szóba. Mindegyik képzőhely támogatta egy civil szervezet megalapítását, amely képviselni tudja a hazai szociálpedagógusokat. Ennek érdekében a jelenlévők megfogalmazták a napokon belül megalakuló Magyar Szociálpedagógiai Társaság statútumát.

A tanácskozás végén Dr. Hadnagy József tanszékvezető köszönte meg a résztvevőknek a jó hangulatú és konstruktív munkáját, egyúttal jelezte, hogy a közeljövőben újabb szakmai egyeztetésre lesz szükség.

A Líceum Televízió kapcsolódó összefoglalóját 17:30-tól nézhetik meg:


< Vissza