Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Szőlészeti kutatásainkról a Vinoporton

Utolsó módosítás: 2021. március 23.

Évszázados kérdésekre adott tudományos választ az Eszterházy Károly Egyetem munkatársainak botritisszel kapcsolatos kutatása, aminek első eredményeit a közelmúltban publikálták - írja a vinoport.hu

Tudományos bizonyítást nyert, hogy a tokaji aszú „egyedibb", mint a szintén aszúszemeket tartalmazó német és osztrák Trockenbeerenauslese-k és a sauternes-i természetes borok. Nagyon tömören és hangzatosan így lehetne összefoglalni az egri Eszterházy Károly Egyetem kutatásának a napokban a svájci Plants szakfolyóiratban angolul publikált, szabad hozzáférésű (itt elolvasható) eredményeit - írja a vinoport.hu szaklap. Emlékeztetnek: maga a projekt 20 éve indult az akkor az egyetemre kerülő Dr. Váczy Kálmán Zoltán vezetésével, új lendületet azonban 2017-ben kapott egy jelentős támogatás nyomán.

A cikk kitér az egyetem vizsgálatainak főbb megállapításaira, azok elméleti és gyakorlati jelentőségére, valamint a kutatók előtt álló feladatokra is. A Vinoport riportját itt olvashatja el>>


< Vissza