Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Szombaton startol az NB I.

Utolsó módosítás: 2018. augusztus 29.

Benne az Eszterházy KESC női kézilabdacsapatával. Lányaink pontosan négy szezon után vághatnak neki újból a világ legerősebb bajnokságának.

Időben valamikor június közepén jártunk, amikor a hagyományos szezonindító sajtótájékoztatóval kezdetét vette a 2018/2019-es szezon az Eszterházy KESC női kézilabdásainál. Azóta másfél hónap telt el, és elég sok minden történt.
Arról ugyebár már korábban beszámoltunk, hogy a nyári holtidő alatt pontosan tíz új játékos csatlakozott a tavalyi másodosztályú pontvadászat bajnokcsapatához, de persze távoztak is szép számban. Edzőmérkőzésből pontosan nyolcat játszottak az egyetemisták, és bizony itt kijutott mindenből, jó és rossz eredményből, gyenge és reménykeltő játékból is.

Így jutottunk el ehhez a héthez, amikor már a visszaszámolás utolsó periódusát éljük. Szombat késő délután legalábbis a K&H Liga első fordulójában a tavalyi bronzérmes Érd alakulata látogat a hevesi megyeszékhelyre, ahol mondani sem kell, alaposan fel lesz adva az a bizonyos lecke az egrieknek.


Másfél hete egyébiránt a két együttes egyszer már megmérkőzött egymással a felkészülést elősegítve, a mátraházi összecsapáson pedig annak ellenére is hatalmas meglepetést jelentett a mieink 29-26-os diadala, hogy az érdieknél nem egy neves játékos sérülés miatt nem léphetett pályára. Sérültből mellesleg az EKESC-nél is több személyt megemlíthetünk. A nyári junior világbajnokságon aranyérmes magyar válogatott erőssége, Kuti Bettina továbbra is hátproblémákkal bajlódik, míg a nyár elején térdműtéten átesett Buzsáki Nikolett csak a napokban kezdhette el az edzéseket.


Minden körülményt figyelembe véve, egyértelműen Szabó Edina csapata számít favoritnak a szezon első mérkőzésén, amelyen azért szeretnék megvillantani oroszlánkörmeiket a hazaiak is.
A feladat nem egyszerű tehát, de már csak az esemény történelmi jelentőségéből kiindulva is érdemes lesz ellátogatni az Eszterházy-csarnokba.
Akik így tesznek, azok kedvéért eláruljuk, hogy ettől az idénytől kezdődően a helyszínen megváltott belépőjegy ellenében lehet megtekinteni az Eszterházy KESC hazai mérkőzéseit. A felnőtteknek ez az ár 1.200 forintot, míg a diákoknak és nyugdíjasoknak 800 forintot jelent. 

K&H Liga, 1. forduló
Eszterházy KESC – Érd
Eger, Eszterházy-csarnok, 2018. szeptember 1. szombat 18:00

Hajrá Eger!

Fotó: Kakuk Dániel


< Vissza