Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Tájékoztató mesterképzéseinkről

Utolsó módosítás: 2019. február 07.

Az egyetem mesterképzéseiről tartott tájékoztatót szerdán Kalóné Szűcs Erzsébet, az Oktatási Igazgatóság vezetője.

A felsőoktatási felvételi jelentkezési határideje február 15-e, eddig van lehetőség a mesterképzésekre is jelentkezni. Arról, hogy az Eszterházy Károly Egyetem milyen mesterképzéseket kínál, Kalóné Szűcs Erzsébet adott tájékoztatást.

– Az Oktatási Hivatal csak azoknak a jelentkezését fogadja mesterképzésre, akik már rendelkeznek valamilyen alapszakos diplomával, főiskolai, egyetemi végzettséggel. Intézményünk pedagógusképzésben igen erős. Rövidciklusú mestertanári szakokat kínálunk azoknak, akik már rendelkeznek tanítói vagy tanári végzettséggel. Ezzel a képzéssel négy-öt félév alatt újabb tanári végzettséggel gazdagodhatnak a jelentkezők. Azoknak is ajánljuk a rövidciklusú képzéseket, akiknek már van általános iskolai tanári végzettségük, de középiskolai tanári mesterfokozatot szeretnének szerezni – nyilatkozta az oktatási igazgató.

Hangsúlyozta: a tanári szakok mellett 14 mesterképzést kínál az Eszterházy Károly Egyetem (a szakokról a felvi.uni-eszterhazy.hu oldalunkról tájékozódhat). A gazdaság- és társadalomtudomány, a természettudomány és a bölcsészettudomány területéről is választhatnak a felvételizők.

– Osztatlan, vagyis tíz féléves képzésben mesterfokozatot kínál új szakunk, a grafikusművész szak is. Erre a szakunkra nem csak diplomával, hanem érettségivel rendelkezők is jelentkezhetnek – tette hozzá.

Fotó: Kakuk Dániel


< Vissza