Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Tanévindító tudásfórum

Utolsó módosítás: 2019. szeptember 06.

Tanévindító tudásfórumnak adott otthont pénteken az Eszterházy Károly Egyetem.

Az Eszterházy Károly Egyetem, a Heves Megyei Pedagógiai Szakszolgálat és a Magyar Pedagógiai Társaság Pályaorientációs Szakosztályának közös szakmai rendezvényén Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár is részt vett.

– Minden évet azzal kezdünk, hogy számot vetünk arról, milyen feladataink lesznek – nyilatkozta a Líceum Televíziónak. Kifejtette, a kormány elfogadta azt a szakképzési stratégiát, mely értelmében a szakképző iskolákban technikumokat fognak kínálni. Megtudhattuk: a technikumok egységesen ötéves képzések lesznek. Kevesebb szakmát oktatnak majd a képzési formában, de jóval szélesebb ágazati kompetenciával látják el a diákokat. Pölöskei Gáborné a pilot időszak eddigi eredményeit is megosztotta a konferencia résztvevőivel. Kiderült egyebek mellett, hogy orientációs osztályt is indítottak, mely nagy sikernek örvend.

Balázsné Csuha Mária, a Heves Megyei Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója elárulta: három évvel ezelőtt azért indították el elsőként ezt a tudásfórumot, hogy segítséget nyújtsanak az általános- és középiskolákban dolgozó, pályaválasztási tanácsadással foglalkozó kollégáknak. A konferencia előadói ezúttal is a szakma legkiválóbb tudói voltak.

Fazakas Ida az Eszterházy Károly Egyetem Pedagógusképző Központjának munkatársaként, a program szervezőjeként elmondta: a tudásfórum iránt minden évben nagy az érdeklődés, idén is több mint százan regisztráltak. Megtudhattuk tőle, hogy egyetemünk olyan módszertani anyagokat dolgoz ki, melyek hasznosak lehetnek úgy az egyetem, mint a tanácsadók számára, s melyeket be tudnak építeni tudásanyagként a tanárképzésbe is.

Fotók: Balogh Tibor


< Vissza