Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

TanTrend.hu – Az EKE OFI új, oktatási honlapja

Utolsó módosítás: 2017. október 03.

2017. október 3-án az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet bemutatta a TanTrend.hu oktatási portált. A TanTrend célja, hogy hiteles, pontos tájékoztatást nyújtson a köznevelést és a felsőoktatást érintő aktuális kezdeményezésekről, eseményekről, a pedagógusok, szülők és tanulók számára érdekes hírekkel, cikkekkel, ismeretterjesztő anyagokkal.

A honlap több, mint két hónapos próbaüzem után válik publikussá, így már most több mint 150 cikket tartalmaz. A TanTrend egy hiteles tájékoztatást szolgáló pont szeretne lenni pedagógusok számára, ahol mindig friss, szakmai, munkájukat támogató és hasznos dolgokról olvashatnak.

A TanTrend.hu, mint egy oktatási, pedagógiai hírportál szélesebb réteget tud megszólítani, mint egy intézményi honlap, és stílusából adódóan kötetlenebb, vonzóbb, érdekesebb tud lenni az olvasóközönség számára. A TanTrend egy átfogó, leginkább pedagógusoknak szóló online hír magazin, melyben megjelennek jó gyakorlatok, szakmódszertani cikkek, ötletek, de az aktuális eseményekről, például a tanév rendjéről is tájékozódhatunk.

A Tantrend.hu szakmai stábját az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetének a munkatársai és néhány külsős szerző alkotja. Nevéből is adódóan, a TanTrend foglalkozik mindennel, ami tan, és mindennel, ami a tanuláshoz, oktatáshoz, pedagógiához kapcsolódó trend, azaz szokás, hagyomány, vagy jó gyakorlat. A TanTrend helyet ad pedagógiai folyóiratok cikkeinek, oktatáskutatók publikációinak, ismeretterjesztő anyagoknak, de beszámol az aktuális, pedagógiát érintő kormányzati intézkedésekről, tervekről, fejlesztésekről is. A TanTrend.hu kiemelten foglalkozik a magyar közoktatás helyzetével, jó gyakorlatokkal, digitális pedagógiával, a Nat-tal, tankönyvekkel és minden oktatás-nevelést érintő kérdéssel, amit aktuálisnak, vagy érdekesnek, vagy hasznosnak talál. A szakmaiság mellett szórakoztató, pedagógiához kapcsolódó kvízekkel, érdekességekkel, oktatási LEG-ekkel, tippekkel, interjúkkal is találkozhatnak a honlapon.


< Vissza