Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Tavaszi fesztivál az Egyetem közreműködésével

Utolsó módosítás: 2017. március 14.

A 2017. évi Egri Tavaszi Fesztivál mottója: „Csillagtól Csillagig", azaz az Egri Csillag új évjáratának hagyományos fellövésétől az Egri Csillag Weekend rendezvényig tart, vagyis március 15-től április 30-ig.

Ez alatt a 45 nap alatt 90 program lesz a városban, miközben az utcákon, a tereken, a bevásárlóközpontokban lépten-nyomon fesztiválhangulatba és rögtönzött fesztivál előadásokba botlik majd az érdeklődő.

Az Egri Tavaszi Fesztivál Csillagtól Csillagig, vagyis hat héten keresztül fog tartani, az Egri Csillag bontástól egészen a Csillag Weekend-ig. Érdekesség, hogy a fesztivál idején van a színház világnapja, a költészet napja illetve a tánc világnapja is. Rendkívül széles palettát fed le a fesztivál programok terén. Zenétől a borig, tánctól a festészetig vagy a színjátszásig tulajdonképpen mindenki megtalálhatja majd a számára érdekes programot. A csillagbontást és a Tavaszi Fesztivál megnyitóját a Líceumban tartják március 15-én, ahol a Díszteremben indul útjára az idei Egri Csillag, illetve egy borkóstolón vehetnek majd részt az érdeklődők – nyilatkozta a Líceum Televíziónak Varga Ottó, a Kulturma Divízió vezetője.

Az Eszterházy Károly Egyetem a csillagbontáson túl három programban vesz részt, mint együttműködő partner. Az első a Typozone - Tipográfiai kiállítás, ami a Vizuális Művészeti Intézet oktatói illetve a Média és Design tanszék hallgatói és oktatói által jött létre (megnyitó: 2017. március 16., csütörtök 17:00, Templom Galéria - a szerk). A második programunk Egerhez és a borhoz kapcsolódik, hiszen egy városi címke tervező pályázatot írtak ki, amin a hallgatóink vesznek részt. Ezek mellett a fesztivált népszerűsítő óriásplakátokon 14 egri képzőművész alkotása fog megjelenni, többek között intézményünkhöz köthető művészeké is – mondta el a hétfői sajtótájékoztatón Csontó Lajos, tanszékvezető.

A fesztivál részletei: www.egritavaszifesztival.hu 

Fotó: Szántó György


< Vissza