Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Természettudományi Tehetséggondozó Tábor

Utolsó módosítás: 2018. július 12.

Első alkalommal rendezték meg az Eszterházy Károly Egyetem Természettudományi Tehetséggondozó Táborát.

A táborba négy középiskolából érkeztek természettudományok iránt érdeklődő diákok: az egri Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola, Szakiskola és Kollégiumból, az egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégiumból, a balassagyarmati Balassi Bálint Gimnáziumból, valamint a sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma, Általános Iskolája és Diákotthonából.
Az ötnapos, bentlakásos táborban amellett, hogy megismerkedtek az egyetemmel, számtalan szakmai programon vehettek részt a diákok. A külső helyszínek kivételével minden esetben az intézményünk oktatói vezették be a diákokat az ásványok és kőzetek, a fizika és kémia világába. Naprakész információkat kaphattak a globális problémákról, a legfrissebb kutatási eredményekről hallhattak az agykutatással kapcsolatban.

Gyakorlati és terepi programban is részt vehettek, megfigyelhették a szentjánosbogarak rajzását a Nagy-Egeden, csillagokat és bolygókat láthattak távcsöveken az egyetem teraszáról, felkeresték a Déli-Bükk egyetlen cseppkőbarlangját, s ellátogattunk az Erdőtelki Arborétumba. Laboratóriumi vizsgálatok során a világ különböző tájairól származó homokszemcséket, gomba spórákat tanulmányozhattak mikroszkóp alatt, sőt, kipróbálhatták a rovar preparálást is.

A természeti értékeink mellett a város kulturális öröksége sem szorult háttérbe, a főbb nevezetességeket is megtekintették a diákok. A diákok végig rendkívül érdeklődően és aktívan vettek részt a programokon, és a táborról adott írásos értékelésükben is csak a pozitív élményekről, rengeteg új ismeretről és a jó hangulatról számoltak be.

A program a 4 Campus Program- A felsőoktatásba való bekerülést elősegítő készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítása, valamint az MTMI szakok népszerűsítése az Eszterházy Károly Egyetemen című EFOP-3.4.4-16-2017-00024 pályázat keretein belül valósult meg.


< Vissza