Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Természettudományos foglalkozások kisiskolásoknak

Utolsó módosítás: 2014. szeptember 24.

A Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum ebben a tanévben is folytatja a Lenkey János Általános Iskola alsó tagozatosai számára szervezett iskolán kívüli természettudományos és ismeretterjesztő foglalkozásokat a könyvtár Természettudományi Szakrészlegében.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki Helyi Csoportja után most a Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület munkatársai kapcsolódnak be a programsorozatba. A havonta megrendezendő foglalkozások mindig más témákat dolgoznak fel.


A gyerekek többek között megismerkednek a szelektív hulladékgyűjtés fontosságával, a térképolvasással, a turistajelekkel és a túrázással kapcsolatos alapeszközökkel, valamint a tél közeledtével a madáretetés fontosságával. Mindenki elkészítheti saját madáretetőjét is PET palackból. Gondolva az év végi ünnepek közeledtére, lehetőség nyílik öko ajándékok készítésére.
A foglalkozások után a könyvtár Természettudományi Szakrészlegében megismerhetik a témához kapcsolódó szakirodalmat, mely lehetővé teszi tudásuk elmélyítését.

A hírt küldte:
Kiss Adrien könyvtáros, Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum


< Vissza