Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Török delegáció a Líceumban

Utolsó módosítás: 2020. március 02.

Törökország magyarországi nagykövete és egy hétfős delegáció tett látogatást az Eszterházy Károly Egyetem Egri Campusán. Ahmet Akif Oktay megbeszélést folytatott Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona, rektori jogkörben eljáró rektorhelyettessel és Taylerné Tóth Katalinnal, a Nemzetközi Kapcsolatok Központjának vezetőjével, valamint találkozott az Egerben tanuló húsz török hallgatóval is.

Az Eszterházy Károly Egyetemen Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona, Taylerné Tóth Katalin és Ahmet Akif Oktay által folytatott tárgyalás során szóba kerültek a jövőbeli együttműködés lehetőségei, valamint közös konferenciák szervezése is.


A rektori jogkörben eljáró rektorhelyettes a megbeszélés során kiemelte: az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói számára évről évre több lehetőség nyílik arra, hogy nemzetközi kapcsolatokra tegyenek szert, és ily módon fejlesszék idegennyelv-tudásukat, ami a XXI. században szinte alapkövetelmény. A fiatalok a különféle ösztöndíjprogramoknak hála külföldi tanulmányaik vagy szakmai gyakorlatuk ideje alatt ismerkedhetnek a világgal. Anélkül is megtehetik ezt, hogy több száz, vagy akár több ezer kilométert utaznának és hónapokat töltenének távol otthonuktól. Az egyetem egri és gyöngyösi campusán ugyanis több száz külföldi hallgató folytatja tanulmányait, így mindenki nemzetközi környezetben tölti hétköznapjait. Az intézmény vezetősége folyamatosan dolgozik azon, hogy ápolja a meglévő kapcsolatokat, és újakat építsen ki.


Bár Törökország magyarországi nagykövete elsősorban egy tiszteletbeli főkonzulátus átadása miatt érkezett Eger városába, ellátogatott a Líceum épületébe is. Ahmet Akif Oktay elmondta, egri látogatása során mindenféleképpen szeretett volna eljutni a komoly múlttal rendelkező Eszterházy Károly Egyetemre is, hogy találkozhasson a Magyarországon tanuló török fiatalokkal. Elsősorban arra volt kíváncsi, hogy milyen jellegű tanulmányokat folytatnak az intézményben, és hogyan érzik magukat. A Török Köztársaság magyarországi nagykövete támogatásáról biztosította a fiatalokat.

Szöveg: Nagy Réka
Fotók: Balogh Tibor


< Vissza