Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Trianoni emlékfát ültettek a Leányka úton

Utolsó módosítás: 2020. június 16.

Emlékfát ültetett a Leányka úti kollégiumok közelében Trianon századik évfordulója alkalmából az Egri Fertálymesteri Testület. A Líceum Televíziónak Báder Ferenc, a IV. negyed fertálymestere mesélt a célokról.

– A közelben lakom és nap mint nap láttam, hogy sok fiatal megy fel ezen az úton a kollégiumba és le az egyetemre. Ha rápillantanak erre a fára csak néhány másodpercre, elindulhatnak bennük gondolatok. A lényeg az emlékezet – fogalmazta meg Báder Ferenc.

A fertálymester az emlékül ültetett hársfa és a gránittábla környezetébe egy parkot, közösségi teret is szeretne az ott élők és az egyetemisták számára.

Mint elárulták, a szikladarabot és a köveket a Fertálymesteri testület ajándékba kapta a cserépfalui Terméskő Kft-től, melynek tulajdonosa Nagy József. A gránittábla szintén ajándék volt Lőrincz Jánostól, Slate Design Kft-től.

– Természetesen ezeket meg szerettük volna vásárolni, de mikor megtudták, hogy milyen célra lenne rá szükségünk, felajánlották ajándékként – árulta el Báder Ferenc. 

Fotók: beküldött, Balogh Tibor


< Vissza