Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Trónok harca véradás

Utolsó módosítás: 2019. május 09.

Az Agria Park mellett parkolt le a közkedvelt Trónok harca jelképeivel díszített kamion, melyben ezúttal vérüket adhatták a jó cél érdekében – nemcsak a sorozat kedvelői.

Az ünneplőruha nem épp a megszokott viselet egy véradás alkalmával, de Annamária ezúttal emeltszintű történelem érettségijéről érkezett a rendhagyó, Trónok harca véradásra. Az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Középiskola végzős diákja úgy gondolta: egy – reménye szerint – jól sikerült érettségit így koronáz meg. Elárulta: már közel tíz alkalommal adott vért, mert, mint fogalmazott: vért adni jó dolog. Őt ugyan nem a sorozat motiválta abban, hogy segítsen, Erdélyi Albertné, megyei véradásszervező szerint egy-egy ilyen tematikus véradás még nagyobb motivációt jelenthet az emberek számára.

– Egyik korábbi, The Walkind Dead tematikájú véradásunk nagyon sikeres volt. Az HBO világméretű kampánya folytatódik: ezúttal a Trónok harca sorozat kedvelőit célozták meg a kéréssel, hogy adják vérüket a „trónért", vagyis igazából embertársaikért – nyilatkozta Erdélyi Albertné. A megyei véradásszervezőtől azt is megtudhattuk: következő nagyobb kampányuk a TV Egerrel közös véradásuk lesz június 20-án. Akik az ilyen alkalmaktól függetlenül is szeretnének segíteni, bármikor megtehetik azt a veradas.hu vagy a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezetének Facebook-oldalán feltüntetett időpontokon és helyszíneken.

A Trónok harca véradásról a sorozat jelképeivel díszített karkötővel, hűtőmágnessel, kitűzővel távozhattak a hősök, akik vérüket adták.

Írta: Berán-Juhász Henrietta

Fotó: Kakuk Dániel


< Vissza