Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Tudás, önkifejezés, biztos jövő

Utolsó módosítás: 2019. szeptember 02.

Miért érdemes az Eszterházy Károly Egyetemet választani? Fedezzék fel, milyen képzéseket kínál, és milyen lehetőségeket nyújt intézményünk!

Az Eszterházy Károly Egyetem képzéseit négy városban: Egerben, Gyöngyösön, Jászberényben és Sárospatakon hirdeti. A négy biztonságos, nyugodt és kellemes városban egyetemünk öt karon: az Agrártudományi és Vidékfejlesztési, a Bölcsészettudományi és Művészeti, a Pedagógiai, a Gazdaság- és Társadalomtudományi és a Természettudományi Karon kínál szakokat. Az intézmény közel kétszáz éves múlttal rendelkezik a pedagógusképzés területén: mintegy nyolcvan párosításban húsz tanári szak közül választhatnak azok, akik nálunk szeretnék elsajátítani a hivatás alapjait. Ezen felül harminchat népszerű alapszakot, tizennégy mesterképzést, egy további osztatlan képzést – a grafikusművész szakot –, valamint kilenc felsőoktatási szakképzést hirdet az egyetem.

Duális képzéseink kínálata is széleskörű. Ez a képzési forma remek lehetőséget jelent a fiatalok számára arra, hogy már felsőoktatási tanulmányaik idején vállalatoknál ismerkedhessenek meg szakmájukkal, s akár a diploma megszerzését követően is maradjanak a választott cégnél. 2019 őszén duális formában is induló szakjaink: a pénzügy és számvitel, kereskedelem és marketing, gazdálkodási és menedzsment, gazdaságinformatika, turizmus-vendéglátás, programtervező informatika, kertészmérnök, mezőgazdasági mérnök, szőlész-borász, vidékfejlesztési agrármérnök, környezettan, illetve a geográfus szakok. Intézményünk két külföldi: egy linz-i és egy bordeaux-i egyetemen is hirdet duális képzést az informatikai és a szőlész-borász területeken. 

Az országosan igényelhető ösztöndíjak mellett egyetemünk számos egyéb ösztöndíjlehetőséget kínál, így az Eszterházy-ösztöndíjat vagy a Gárdonyi-, illetve a Klebelsberg-ösztöndíjat, melyek akár a teljes tanulmányi időre anyagi támogatást jelenthetnek a hallgató számára. Ekképp lehetőséget biztosítunk hallgatóinknak arra, hogy kizárólag tanulmányaikra kelljen koncentrálniuk, ne kelljen dolgozniuk azért, hogy önfenntartó lehessenek.

Az intézmény négy campuson hét korszerű, jól felszerelt kollégiummal rendelkezik. A kollégiumi térítési díjak 2019 szeptemberétől nem emelkednek, így jóval olcsóbban vehetők igénybe az albérleteknél! A gyöngyösi, a jászberényi és a sárospataki campusokon minden jelentkezőnek tudnak kollégiumi szállást biztosítani, Egerben pedig a Szociális és Ösztöndíj Bizottság dönt a kollégiumi pályázatokról a hallgató szociális és anyagi helyzete alapján.

Számos öntevékeny kör várja a leendő hallgatókat, s mindenki érdeklődési területe szerint dönthet: csatlakozhat a Kepes György Szakkollégium, a Roma Szakkollégium, a Kortárssegítő és Mentálhigiénés Tanácsadó Iroda, vagy az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat munkájához. Az EHÖK egész évben várja a hallgatókat közösségépítő programokra. Az informatikai hozzáférés és a könyvtári szolgáltatás nálunk kiemelkedően fejlett. A sportolási lehetőség köre szinte kimeríthetetlen, egyetemünk több kiemelt csapattal rendelkezik. Külföldi tanulmányutak is adottak hallgatóink számára. Számos országgal van kapcsolata egyetemünknek, melyek közül hallgatóink választhatnak, a Nemzetközi Kapcsolatok Központjának irodája pedig nyitva áll azok előtt, akik szeretnének tájékozódni és külföldön tanulni, ezzel értékes tapasztalatokat gyűjtve, melyeket később a munka világában is kamatoztathatnak.

Ismerjék meg egyetemünket közelebbről januári nyílt napjainkon:

Eszterházy Károly Egyetem Egri Campus nyílt nap
- január 22. 9 óra
Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus nyílt nap
- január 21. 10 óra
Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campus nyílt nap
- január 23. 10 óra
Eszterházy Károly Egyetem Sárospataki Comenius Campus nyílt nap
- január 24. 9 óra

Képzési kínálatunkról bővebben a felvi.uni-eszterhazy.hu oldalon olvashatnak! Csatlakozzanak az egyetem hivalatos Facebook-oldalához, kövessék figyelemmel az Eszterházy Károly Egyetem híreit!

 Fotó: Szántó György, Kakuk Dániel, Balogh Tibor, palettaonline.hu


< Vissza