Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Új helyen a Bródy

Utolsó módosítás: 2019. szeptember 04.

Az egykori Helyőrségi Művelődési Otthon felújított épületében – a Kossuth Lajos utca 12. szám alatt – várja az olvasókat a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár.

A Nagypréposti palota felújításának ideje alatt ezen a helyszínen vehetők igénybe a könyvtár szolgáltatásai. A szeptember 3-ai átadón Habis László, a város polgármestere úgy fogalmazott: a könyvtár számára rendkívüli kihívás volt a költözés, de otthonos, meleg, barátságos tereket sikerült kialakítaniuk. Hangsúlyozta: a történelmi belvárosban szükség van az ilyen közösségi terekre.

Takács Tibor, az építtető cég műszaki vezetője az átadó résztvevőinek elárulta, milyen lépekben valósult meg a felújítás: megújult egyebek mellett az épület gépészete, hűtő-fűtő rendszere, a vizesblokkok, s egy lift is helyet kapott az akadálymentesség érdekében.

A könyvtár igazgatója, Tőzsér Istvánné Géczi Andrea elmondta: arra törekedtek, hogy olvasóik ne érezzék, hogy a most átadott épület ideiglenes. 3D nyomtatóval, könyvgerinckímélő szkennerekkel, tabletekkel, okostelefonokkal, új kölcsönző rendszerrel is bővült a könyvtár szolgáltatása. A könyvállomány fele található jelenleg az új épületben a „szófelhőkkel" ellátott polcokon.


< Vissza