Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Vállalkozz Itthon Fiatal!

Utolsó módosítás: 2017. február 01.

Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a Közép-magyarországi Régióban.

A program részletes szakmai ismertetése

A Kormány az Európai Unióval kötött Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a 18-25 év közötti fiatalok munkanélküliségének csökkentését, a foglalkoztatási lehetőségeik bővülését a vállalkozóvá válást az induló vállalkozások fejlesztését szolgáló intézkedések révén.

A program célja: a Közép-magyarországi Régió területén új egyéni vagy mikro-vállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező, 18-25 év közötti (felsőfokú végzettségű pályakezdők esetén 25-30 éves) fiatalok felkészítése saját vállalkozásuk indítására, üzleti tervük kialakításához nyújtott ismeret és készségfejlesztéssel, valamint pénzügyi támogatással a jóváhagyott üzleti terv alapján indított vállalkozásuk induló költségeihez.
Jelen programunk az Ifjúsági Garancia Rendszer részeként, elsősorban az álláskereső fiatalok vállalkozóvá válásához kíván segítséget nyújtani.

A Nemzetgazdasági Minisztérium által támogatott és Varga Mihály Miniszter úr által bejelentett Vállalkozz Itthon Fiatal! program megvalósítását a Közép-magyarországi régióban az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság. valósítja meg. A képzés és szakmai szolgáltatás nyújtás a program első komponense, mely a Nemzeti Foglalkoztatási Alap finanszírozásával valósul meg, a pénzügyi támogatás a program második komponense, melyre VEKOP 8.3.1-16 pályázati konstrukció biztosít forrást.

A program célcsoportja: a 18-25 év közötti, más vállalkozásban többségi tulajdonnal nem rendelkező új mikro-vállalkozást indítani tervező természetes személyek. E program mindenekelőtt azokat a fiatalokat célozza, akik vállalkozás indításához ötlettel, reális elképzeléssel, vállalkozói attitűddel rendelkeznek. Feltétel, hogy az egyén az Ifjúsági Garancia Rendszer regisztrált alanya legyen, tehát olyan fiatal, aki a programba történő bevonáskor a megyei Kormányhivatalnál, vagy Járási Hivataloknál álláskereső, vagy olyan fiatal, aki sem oktatásban sem képzésben nem vesz részt és nem is dolgozik. (Kivéve a 25-30 éves korú felsőfokú végzettséggel rendelkező pályakezdő álláskereső, akik nem vonhatók be az IGR-be, de pályakezdő álláskeresőként regisztrálni szükséges.)

A program részcéljairól  és a további feltételekről az alábbi letölthető dokumentumban olvashat

Vállalkozz Itthon Fiatal! program elérhetőségei:
OFA Nonprofit Kft.
E-mail: vallalkozzitthonfiatal@ofa.hu
Tel: 06 (1) 555 2900
Levelezési cím: 1301 Budapest Pf.:84
http://www.ofa.hu/vallalkozz-itthon-fiatal 

 


< Vissza