Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Változás Egyetemünk életében

Utolsó módosítás: 2020. június 10.

2020. augusztus 1-től az Eszterházy Károly Egyetem három campuson fogadja majd hallgatóit, a Gyöngyösi Károly Róbert Campus egy új, több campusú integrált agrártudományi egyetemen működik tovább, amely egyesíti a jelenlegi Szent István Egyetem és Kaposvári Egyetem egészét, továbbá a Pannon Egyetem Georgikon Karát is.

A Magyar Közlöny május 28-i számában megjelent a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény módosítása, melynek értelmében 2020. augusztus 1-től gyöngyösi campusunk a Szent István Egyetemen működik tovább. Az intézményi átalakulás egy átfogó stratégiai koncepció megvalósításának első lépése, melynek alapjait a Kormány 2016-ban a "Fokozatváltás a felsőoktatásban középtávú szakpolitikai stratégia 2016" című középtávú fejlesztési tervben fektetette le. Ennek célja egy olyan agrár felsőoktatási intézményrendszer kialakítása, amely hatékonyan biztosítja az ágazat magasan képzett munkaerő iránti igényét.

Mindkét egyetem vezetésében és a szervezeti átalakulásban résztvevő kollégák a következő hónapokban mindent megtesznek az átalakulás zökkenőmentességének biztosítása érdekében. Szoros az együttműködés az érintett intézményekkel, az ITM-mel és az Agrárminisztériummal a folyamat stratégiai, szakmai és megvalósítási koordinációja érdekében.

Egy ilyen szintű változás sok bizonytalansággal jár az oktató és nem oktató kollégák számára egyaránt. Világos és rendszeres információmegosztással, minden érintetett felvetéseire mielőbb válaszolva, az észrevételeket meghallgatva zajlik az átalakulás.

Ezúton köszönjük minden kedves kollégánknak az együttműködést és a szakmai helytállást.


< Vissza