Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Egyetemünkön várták a véradókat

Utolsó módosítás: 2019. november 08.

Izgalmas ajándékokkal és felemelő érzéssel távozhatott az a hallgató, aki részt vett a szerdai, egyetemi véradáson.

Egy hónapos HBO előfizetés, kedvezmény az EFOTT hetijegy árából, extra „túlélőcsomag", és lehetőség további nyereményekre: ezekkel lettek gazdagabbak azok a hallgatóink, akik részt vettek a B épületbe szervezett, szerdai véradáson.

Szepesi Ágnes, megyei véradásszervező elmondta: tapasztalatai szerint mindig népszerűbbek azok a véradások, melyek valamilyen rendezvény részeként szerveződnek. Az Egyetemi Sportnapon például, mint elárulta, több mint kilencvenen adtak vért.

A következő időszak bővelkedni fog városi véradásokban: a Lenkey János Általános Iskola egészségnevelési hetén, a Tv Eger média véradásán, de ötnapos adventi véradáson – az Uránia Moziban és a Város a város alatt épületében – várják azokat, akik szeretnének segíteni.
– Sokan vannak, akik félnek a véradástól, én mégis azt javaslom mindenkinek, hogy legalább egyszer próbálják meg. Sok emberrel találkoztam már, aki először adott vért, s utána belátta, már bánja, hogy nem segített hamarabb. Amikor megkapjuk a véradás után az sms-t, hogy átszállították a vérünket egy ember megsegítésére, az nagyon felemelő érzés – hangsúlyozta Szepesi Ágnes. Ez alkalommal 34-en adtak vért.

Írta: Berán-Juhász Henrietta
Fotó: Kakuk Dániel


< Vissza