Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Vérüket adták a hallgatók

Utolsó módosítás: 2018. február 13.

Ötven hallgató, egyetemi munkatárs adta vérét hétfőn az Eszterházy Károly Egyetem C épületében

Rendes Jánosné, a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezetének véradásszervező koordinátora elmondta: nagyon fontos számunkra az egyetemi kitelepülés, és az, hogy ezzel a fiatalokat a véradásra buzdítsák, hiszen a régi, többszörös véradók kiöregszenek, és már nem tudnak részt venni ilyen akciókban. A Vöröskereszt munkatársai egri középiskolákba is járnak, így magától értetődő, hogy az egyetem is ebbe a láncolatba tartozzon.


Ez alkalommal ötven hallgató és egyetemi munkatárs csatlakozott a felhíváshoz, Berényi Péter, testnevelő-történelem tanári szakos hallgató például már harmadik alkalommal. Elárulta, hogy az ilyen alkalmak után könnyebbnek érzi a lelkét, jó érzés számára, hogy három emberen segíthet.


Így van ezzel Inges Zénó matematika-földrajz tanári szakos hallgató is, aki bár nem számolja, úgy tippelte, hogy már legalább az ötödik véradásán vett részt hétfőn. Az okok között említette, hogy megtudta, ritka a vércsoportja. Szerencsére nem tartja a véradást egy vészes dolognak, ellenben - meglátásai szerint - számos előnye van.


Elekes Pál elektronikus ábrázolás szakos hallgatónak a mostani a második véradása volt. Ösztönözné hallgatótársait arra, hogy ők is csatlakozzanak, mert, ahogy ő fogalmazott: mikor megérkezik az üzenet arról, hogy a vért, amit adtak felhasználták, az felemelő érzés. Szerinte ennél nagyobb motiváció nem is szükséges.


Minden hallgatónak, munkatársnak köszönjünk a részvételt! Aki lemaradt, de szeretett volna vért adni, nem kell sokáig várnia, a Líceum épületébe március 28-án ismét kitelepül a Vöröskereszt helyi szervezete.

Szerző: Juhász Henrietta

Fotók: Kakuk Dániel


< Vissza