Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Víziók a Gyöngyösi Károly Róbert Campuson

Utolsó módosítás: 2019. február 28.

Barátok, ismerősök, a Gyöngyösi Műhely alkotói és külföldi hallgatók jelenlétében nyílt meg a Gyöngyösi Károly Róbert Campus Tittel Pál Könyvtárában Kakas Olívia legújabb festménykiállítása, a Víziók.

Nem véletlenül került az esemény plakátjára és meghívójára egy balatoni tájkép: ez a Víziók című sorozatának első elkészült darabja. Kakas Olíviát egy utazása során ihlette meg a magyar tenger tavaszi arca. Mivel a tó szokatlanul türkizes színeit és a végtelen érzést nem adták vissza a helyszínen készített fotók, Olívia úgy döntött, festményen örökíti meg ezt a feledhetetlen látványt.

A gyöngyösi campuson bemutatott kiállítási anyagot Dr. Bujdosó Zoltán, az intézmény főigazgatója és Dr. Balázs Péter DLA, az Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézet Képzőművészeti Tanszék vezetője is méltatta.

Olíviát a gyöngyösi és az egri campushoz egyaránt erős szálak fűzik, hiszen 2005-ben Gyöngyösön szerzett diplomát az egykori Károly Róbert Főiskola közgazdász szakán. A banki munkával töltött évei alatt egyre erősebbé vált benne az az érzés, hogy felszínre kell engednie kreatív énjét. 2013-ban jelentkezett is a Képzőművészeti Egyetem előkészítőjére, majd az Óbudai Képzőművész körben, The Talent festőműhelyében és a MNG Galéria körében tanulhatott. 2016-ban pedig felvételt nyert az Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézetének festő szakára, ahol Kopasz Tamás, Munkácsy-díjas festőművész a mestere.

Olívia saját bevallása szerint azért is szereti a festészetet, mert általa el tud rugaszkodni a valóságtól. Míg egy fotó egy az egyben a látottakat adja vissza, addig egy festménybe az alkotó beleviheti érzéseit és a fantáziáját.

A festő korábban portrékat és aktokat festett legszívesebben, mostanában azonban a víz ihleti meg, és nagyon élvezi a nonfiguratív ábrázolásmód adta lehetőségeket is. A Víziók című kiállításra ellátogatók is ilyen jellegű képekkel találkozhatnak a Gyöngyösi Károly Róbert Campus Tittel Pál Könyvtárában.

Szöveg és fotó: Nagy Réka


< Vissza