Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Vonzó az egyetem képzési kínálata

Utolsó módosítás: 2018. február 07.

A decemberi és a januári nyílt napokat, valamint az Educatio kiállítást követően az Eszterházy Károly Egyetem kedd délután a mesterképzéseiről tartott tájékoztató nyílt napot.

Kalóné Szűcs Erzsébet, az egyetem Oktatási Igazgatóságának vezetője értékelte a januári nyílt napot és a kiállítást. Elmondta: az, hogy mennyire voltak sikeresek a tájékoztatók, az március végén derül ki, hiszen a felsőoktatási jelentkezéseket február 15-ig lehet benyújtani. Az Oktatási Hivatal 45 nap alatt dolgozza fel az adatokat, ezt követően derülnek ki a jelentkezési számok.


Az igazgató elárulta: bizakodó, hiszen nagyon sikeres volt az egyetem részvétele az Educatio kiállításon, amit január 18-a és 20-a között szerveztek meg a fővárosban. Az egyetem standja - amit a Vizuális Művészeti Intézet hallgatói terveztek meg és készítettek el - látványosra sikerült és népszerű volt. Négy város hallgatói vettek részt a bemutatkozáson, hiszen jelen voltak az egri, a gyöngyösi, a jászberényi és a sárospataki campus hallgatói is.
Kalóné Szűcs Erzsébet hangsúlyozta: igen széles az Eszterházy Károly Egyetem képzési kínálata, melyekkel fel tudják kelteni a végzős, középiskolás fiatalok figyelmét. A keddi nap pedig arról szólt, hogy a mesterképzési kínálatról, illetve a rövidciklusú tanárképzésekről tájékoztassák a végzős, alapszakos egyetemistákat. Tájékoztatójából kiderült, hogy az egyetem tizennégy diszciplináris mesterképzést kínál, melynek egy része – a gazdaság- és agrártudományi képzéseknél - angol nyelven is hallgatható. Mesterfokozatot kapnak az általános- vagy középiskolai tanárképzésben tanuló, érettségire épülő képzéseken is, melyeken a képzési idő tíz félév. Az oktatási igazgató hozzátette: ez a képzési idő jelentősen csökkenthető, akár a felére is, hiszen az alapszakos tanulmányok nagy része beszámítható a tanári mesterképzésben.
Aki rendelkezik már tanári vagy tanítói diplomával, ők rövidciklusú tanárképzésben vehetnek részt, tehát kettő, négy vagy öt félév alatt szerezhetnek újabb tanári szakképzettséget vagy emelhetik magasabb szintre korábbi, főiskolai típusú diplomájukat.


A tanárképzés mellett az egyetemen már a keresztfélévben elindították a szociálpedagógia mesterszakot, melyre - mint azt Kalóné Szűcs Erzsébettől megtudtuk - szociális munka vagy szociálpedagógia alapképzésről várták és várják a hallgatókat. Erre a szakra jelentkeznek továbbá azok is, akik a társadalomtudomány, közgazdasági tudományterületről már rendelkeznek ötven kredittel. A felvételihez minimum huszonöt kredit szükséges az említett tudományterületekről. A mesterképzés tájékoztatón Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona, oktatási, képzésfejlesztési és tanulmányi ügyekért felelős rektorhelyettes is tartott tájékoztatót az érdeklődőknek.

 

Szerző: Juhász Henrietta

Fotók: Kakuk Dániel


< Vissza