Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Wine culture and wine gastronomy - indul a nyári egyetem

Utolsó módosítás: 2017. augusztus 01.

Az Eszterházy Károly Egyetem idény nyáron is otthont ad a borkultúra és borgasztronómia tematikájú nyári egyetemnek. Az immár harmadik éve megszervezett háromhetes programon a Beijing Union University hallgatói vesznek részt.

A delegáció tagjai a háromhetes kurzus során olyan borkulturális és borgasztronómiai utazáson vehetnek részt, amely egyedülállónak mondható az egész országban. Az Egyetem három campusán (Eger, Sárospatak, Gyöngyös) megismerhetik az Egri, a Tokaji és a Mátrai borvidéket, és így egy komplex betekintést kaphatnak a hazai bortermelésbe.


Az itt-tartózkodás során angol nyelvi kurzusokon fejleszthetik tudásukat a hallgatók, hiszen a nyári egyetem egyik fontos célja az, hogy a nyelvet megfelelően gyakorolhassák az idelátogatók. A hallgatók többnyire első alkalommal érkeztek Európába és Magyarországra, így az ismeretek megszerzése mellett életük eddigi legnagyobb utazásán vehetnek részt. A Líceum Televízió stábjának nyilatkozott az utazásról a delegáció vezetője, Zhang Chunhua:
- Számomra egy hatalmas dolog és lehetőség az, hogy a delegáció vezetőjeként részt vehetek ezen a nyári egyetemen. Fontos kiemelni, hogy az angol nyelv tanulása mellett a kultúra megismerése a fő szempont, hiszen számunkra kiemelten fontos a diákok tanítása, világnézetük bővítése. Már nagyon várjuk, hogy megkóstolhassuk a legfinomabb magyar borokat, hiszen tudjuk, hogy a magyar bor világhírű.


A hallgatók a kultúra és bor mellett barátkozni is jöttek az Eszterházy Károly Egyetemre, ezzel is építve nemzetközi kapcsolataikat.

Fotó: Kakuk Dániel


< Vissza