Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

XIX. Szőlészeti és Borászati Konferencia

Utolsó módosítás: 2018. február 08.

A kiváló minőségű magyar borok, az ezt előállító szőlészetek és borászatok, a magyar szőlő-bor ágazat fejlődése és versenyképessége, az oktatás és kutatás szerepvállalásának és elkötelezettségének növelése minden résztvevő közös érdeke és felelőssége. Ennek szellemében rendezi meg az Eszterházy Károly Egyetem és az Egri Borút Egyesület 19-ik alkalommal a Szőlészeti és Borászati Konferenciát Egerben február 22-e és 23-a között.

A rendezvény tematikáját és előadásait hagyományosan az ágazat minőségi fejlődését szolgáló legfontosabb témakörök köré szervezik. Ebben az évben a szőlészeti és hordóhasználati innovációkon túl, termékfejlesztésről és birtoképítésről, bormarketingről, borturizmusról, ezek kereskedelmi és vendéglátással összefüggő kérdéseiről, nem utolsó sorban pedig a borvidéki és borrégiós összefogások jó és követendő példáiról hallhatunk előadásokat, melyekhez a keretet az Eszterházy Károly Egyetem Szőlő-bor Kutatás-fejlesztési Kiválósági Központjának eredményei és tervei adják.

Hazai és külföldi előadóink szakterületük ismert és elismert személyiségei. Előadásaik, a velük folytatott beszélgetések a jógyakorlatok bemutatása mellett a mindennapi gyakorlati kérdések megoldását is jelenthetik. Az előadók közül Elisabeth Gabay (Master of Wine) a magyar bor értékei és a nemzetközi piac elvárásai témával, a Simonit&Sirch az innovatív metszési technikákkal kapcsolatos témával érkezik, de emellett számos további neves magyar, valamint külföldi termelőt és szakembert is várnak a szervezők.

A rendezvényre itt lehet regisztrálni.

További információk az esemény honlapján érhetők el.


< Vissza