Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

XXIV. Kémiatanári Nyári Továbbképzés

Utolsó módosítás: 2018. augusztus 27.

Kémiatanárok számára szervezett nyári továbbképzést az Eszterházy Károly Egyetem, amelyre már XXIV. alkalommal várták a szakma iránt érdeklődő tanárokat és diákokat. A program az egyetem és a Magyar Kémikusok Egyesülete (MKE)együttműködésnek köszönhetően jött létre.

Dr. Murányi Zoltán, a rendezvény egyik szervezője elmondta: a kémiatanároknak megpróbálnak olyan módszertani lehetőségeket mutatni, amellyel motiválni tudják a gyerekeket, hiszen manapság már egyre kevesebben lépnek erre a pályára.
Mi volt előbb, a tyúk, a tojás, vagy a HCN molekula, avagy mit mondhatunk számítógépes szimulációkkal az alapvető biomolekulák keletkezéséről? - ezzel a címmel Jedlovszky Pál, az Élelmiszertudományi Intézet/Kémiai és Élelmiszerkémiai Tanszék egyetemi tanára tartott előadást. Dr. Mihucz Viktor Gábor az ELTE Kémiai Intézet egyetemi docense prezentációjában a folyadékkromatográfiát mutatta be. Az előadó elmondta: arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy mennyire fontos az, hogy megtudják határozni pontosan az ivóvizek arzénkoncentrációját, azokon a területeken, ahol ez releváns. A tanároknak azt szerette volna megmutatni, hogyan lehet közérthető szinten is oktatni és beszélni egyetemi tananyagról.

A program augusztus 21-e és 24-e között zajlik, a rendezvényen különböző témákról hallhatnak előadásokat az érdeklődők, többek között a pályaorientációról, a módszertani megújulás lehetőségeiről, majd meglátogatják a Varázstorony különöző helyszíneit.

Fotó: Kakuk Dániel

A rendezvény a 4 Campus Program- A felsőoktatásba való bekerülést elősegítő készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítása, valamint az MTMI szakok népszerűsítése az Eszterházy Károly Egyetemen című, EFOP-3.4.4-16-2017-00024 számú projekt keretében valósult meg.

 


< Vissza